Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Stadia spelen op het web? Je kunt nu de draadloze controller gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2020, 21:43 CategorieGaming

Google Stadia is speelbaar op diverse platformen en de browser is daar één van. Ben je een browsergamer, dan kun je nu de draadloze Stadia-controller gebruiken. Google heeft deze functionaliteit vandaag uitgerold, terwijl deze eigenlijk eind maart al werd verwacht.

Stadia-controller

Het betekent in ieder geval een prettige speelervaring in de browser, want als je een vaste computer of laptop gebruikte was je eerder overgeleverd aan USB met draad. Het grote voordeel aan die speciale controller, is dat deze direct connectie maakt met de datacenters van Google. Via wifi worden de knoppen die je indrukt, de input, direct aan die datacenters doorgegeven. Dat betekent op papier dat je het snelst kan gamen. Er is immers geen Bluetooth-connectie zoals de controllers van bijvoorbeeld gameconsoles wel gebruiken.

Een grote vooruitgang voor gamers dus, want je speelt niet alleen draadloos, je input is sneller verwerkt. Dat was eerder alleen te ervaren via de Chromecast Ultra op de televisie. Daarop kan namelijk sinds de livegang van Stadia in november al met de draadloze Stadia-controller worden gespeeld. In voorbereiding op de draadloze opties in de browser, is er vorige week een update uitgerold voor de Stadia-controller.

Connectie via wifi

Als je wil kijken of het inderdaad al werkt bij gamen in de browser, dan ga je naar stadia.com en zie je in de rechterbovenhoek het controllermenu. Als het goed is volgt er een code die je op de controller moet invoeren om deze draadloos aan je game te linken via wifi. Let op: dit kan alleen in de browser, op mobiel is het nog niet mogelijk om de draadloze controller voor de cloudstreamdienst te gebruiken. Wanneer Android-smartphones daar klaar voor zijn, moet Google nog bekendmaken.

Op dit moment is de gratis Google Stadia beschikbaar gemaakt. Daarnaast kun je nu twee maanden gratis Stadia Pro uitproberen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.