Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Speciaal logo voor games die 4K op Xbox Series X kunnen draaien

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2020, 18:17 CategorieGaming

Microsoft heeft een nieuw logo aangekondigd voor spellen die geoptimaliseerd zijn voor Xbox Series X. Het ‘Optimized’-logo toont zowel bij oudere games als nieuwe games of deze op 4K draaien op de nieuwe console. Maar, er zijn ook andere eigenschappen die een game kan hebben voor zo’n logo.

Xbox Series X

Spellen met het logo halen zoveel mogelijk uit Xbox Series X. Denk dan aan de 4K-resolutie (tot 120 frames per seconde) en ray tracing (een lichttechniek waardoor de lichtreflectie nog realistischer lijkt). Ook snellere laadtijden en DirectStorage horen erbij. Vooral die resolutie valt op, want het betekent dat gameontwikkelaars hun games kunnen voorbereiden op wat Xbox Series X in huis heeft. En daarmee doelen we vooral op de 12 teraflop GPU, waardoor alles aanzienlijk sneller en beter moet draaien.

Het is echter niet helder of het om Native 4K gaat of dat dambordweergave (waarbij beelden van een spel met hogere resoluties kunnen worden getoond dan waar het apparaat werkelijk toe in staat is) en dynamische resolutietechnieken ook tot de ‘Optimized’-lijn behoren. Waar het snel kunnen laden van games vooral komt door de SSD, helpt DirectStorage om slechts een gedeelte van de game te laden zodat het nog soepeler gaat. Het is een systeem dat ervoor zorgt dat de CPU iets minder zwaar wordt belast. Het maakt optimaal gebruik van hardwarecompressie en de SSD. Vooral wanneer er flink volume moet worden gestreamd (zoals bij een open-wereldgame) kan dit de CPU ontzien.

Optimized-logo

Het ‘Optimized’-logo lijkt op het ‘Enhanced’-logo. Dat is bekend van Xbox One-games die geoptimaliseerd zijn voor Xbox One X-spellen. Dit was echter zo’n brede optie, dat het niet per se betekende dat het spel fantastisch draaide op Xbox One X. Waarschijnlijk is er op Xbox Series X bij de ‘Optimized’-games wel een duidelijk verschil te merken.

Naast dit logo heeft Microsoft vandaag bekendgemaakt welke games er naar Xbox Series X komen. Dat zijn: Assassin’s Creed Valhalla, Bright Memory: Infinite, Call of the Sea, Chorus, DiRT 5, Madden NFL 21, Scarlet Nexus, Scorn, Second Extinction, The Ascent, The Medium, Vampire: The Masquerade en Yakuza: Like a Dragon.

Zo zien we dat gamers steeds meer worden klaargestoomd voor de komst van de nieuwe generatie-console. Zo is onder andere het menu van Xbox One al op de schop. In de onderstaande video zie je meer van hoe de games er op Xbox Series X uitzien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.