Sony maakt prijzen A8-serie oled tv’s bekend

11 mei 2020 1 Minuut 0 Reacties
Sony A8 oled tv 1

Sony brengt vanaf volgende week zijn nieuwste generatie oled tv's op de Nederlandse en Belgische markt. De A8-serie bestaat uit twee modellen: een 55-inch en een 65-inch variant. Vandaag maakt Sony de prijzen reeds bekend.

Sony A8-serie oled tv’s

De A8-serie oled tv’s van Sony valt net onder de A9-serie die vorig jaar al geïntroduceerd werd en waar dit jaar ook een 48-inch variant van verschijnt. De nieuwe A8-modellen zijn voorzien van de 4K-resolutie, de Picture Processor X1 Ultimate, de X-Wide Angle-technologie voor een brede kijkhoek, Android TV 9 (Pie) en een afstandsbediening met ingebouwde microfoon. Ook komen de televisies met HDR-ondersteuning (Dolby Vision en HDR10), HDMI 2.0-poorten, AirPlay 2, Apple HomeKit en zowel de Netflix Calibrated Mode als IMAX Enhanced.

De A8 is uitgerust met het Acoustic Surface Audio geluidssysteem. Hiermee resoneert het hele scherm mee op de geluidsgolven. Niet alleen aan de voorzijde maar ook aan de zijkanten van het beeldscherm. Een nieuwe technologie van Sony is Ambient Optimization. Deze optimaliseert de beeld- en geluidskwaliteit op basis van de omgeving. Zo past Ambient Optimization de helderheid van het beeld automatisch aan op basis van de verlichting.

De A8-serie is voorzien van het One Slate-design. De modellen zijn zo ontworpen dat de voet en luidsprekers niet zichtbaar zijn. In de voet is een subwoofer en kabelmanagementsysteem verwerkt dat kan worden opgevouwen voor wandmontage. De A8 is vanaf volgende week beschikbaar voor prijzen van 2.099 euro (KD-55A8) en 3.099 euro (KD-65A8).

Bekijk ook de complete Sony 2020 tv line-up met alle modellen en specificaties. Lees ook onze Sony KD-55A8 review.

Reacties (0)