Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos Arc is een premium soundbar met slimme functies

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2020, 22:13 CategorieLuidsprekers

De Sonos Arc is een premium, slimme soundbar met een brede soundstage en indrukwekkende basweergave. Er zijn elf drivers aanwezig. Twee daarvan wijzen omhoog en zijn in staat audio door de kamer te verplaatsen. Door het geluid te weerkaatsen van de muren, krijg je een virtueel surroundsoundeffect.

Dit is de Sonos Arc

De Arc soundbar is is het eerste product van Sonos dat Dolby Atmos ondersteunt, en het is ook alleen Dolby Atmos. DTS:X wordt niet ondersteund, en ook is er geen Dolby Height Virtualization aanwezig waarmee stereo- of 5.1-content opgeschaald kan worden voor een Dolby Atmos-effect. De langwerpige speaker is voorzien van acht woofers en drie tweeters, waarvan er dus twee naar boven gericht zijn om het geluid via het plafond richtig de gebruiker te weerkaatsen. Natuurlijk kun je er draadloos meerdere speakers aan koppelen, zoals de Sonos Sub voor de lage tonen en de Sonos SL voor de surround-effecten. Je kunt hierdoor maximaal een 5.1.2-kanaals opstelling creëren.

Lees ook onze Sonos Arc review en Sonos Arc met surround review.

Wanneer je Sonos One- of SL-speakers koppelt en achterin de kamer plaatst past de Sonos Arc soundbar zich hier ook op aan. Zo worden de speakers aan de zijden van de soundbar dan met name ingezet voor de lagere tonen. De midden- en hoge tonen worden dan door de speakers achterin de kamer opgepakt. Hetzelfde geldt voor de stereoweergave en 5.1-kanaals weergave: dan worden de drivers die naar boven wijzen ingezet voor de lage tonen. En schakel je de Sonos Sub subwoofer in, dan focust de Arc zich met name op de hoge en middentonen.

Bovendien kan Sonos Arc het geluidsprofiel aanpassen middels software. Daarvoor wordt er gekeken naar de setup van de gebruiker en wat precies afgespeeld wordt. Zo kan het systeem bepalen of je stereo, Dolby Digital 5.1 of Dolby Atmos wilt gebruiken. Met de app kun je nog wat andere dingen aanpassen. Met Speech Enhancement maakt je dialogen duidelijker, Night Sound tempert harde geluiden in de avond en ook Trueplay mag op een update rekenen. Zo maakt het systeem een akoestisch profiel van de omgeving waar de Arc in staat.

De Sonos Arc is beschikbaar in zwart en wit, heeft een afmeting van 87x1142x116 millimeter en komt ook met vier ingebouwde microfoons voor spraakbediening. Je kunt de Arc neerzetten op een tv-kast of aan de muur ophangen. Voor het ophangen aan de muur moet wel een accessoire gekocht worden die 79 euro kost. Middels magneten in het systeem bepaalt de soundbar op welke manier het geluid ten gehore gebracht wordt; zo weet de bar dus of die opgehangen of neergezet is. Je sluit de soundbar aan via HDMI eARC of ARC. Het geluid van de tv kan hierdoor (in de hoogste kwaliteit) naar de soundbar gestuurd worden. Verder draait de soundbar op het Sonos S2-systeem, kun je hem bedienen met je tv-afstandsbediening en is er ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistent, evenals Apple AirPlay 2.

Het is de bedoeling dat de Sonos Arc zowel de Sonos Playbar als de Playbase vervangt. Het gevaarte heeft een prijs van 899 euro is vanaf 10 juni aanstaande beschikbaar in Nederland en België.

Sonos Sub en Sonos Five (gen 3)

Daarnaast heeft Sonos nog twee andere producten gepresenteerd, namelijk de Sonos Sub en Sonos Five, allebei van de derde generatie. Beide producten zijn verkrijgbaar in zowel zwart als wit. De nieuwe Sub kost 799 euro en is eveneens vanaf 10 juni te koop. De subwoofer is niet veel gewijzigd ten opzichte van zijn voorganger maar ondersteund wel alle nieuwe functies van de nieuwste software.

De vervanger van de Sonos:5 (Gen 2) kost 579 euro en is ook vanaf 10 juni verkrijgbaar. De Sonos Five beschikt over hetzelfde geluid en dezelfde akoestische architectuur als Play:5. Net als zijn voorganger kan de Sonos Five horizontaal of verticaal geplaatst worden. Op de lijningang kan een platenspeler worden aangesloten.

Alle producten werken met de Sonos S2-app en zijn niet compatible met de Sonos S1-app. De nieuwe app biedt ondersteuning voor audiotechnologieën met een hogere resolutie – zoals blijkt uit de Dolby Atmos-beleving op Arc – evenals verbeterde beveiliging en verbeterd design voor meer gebruiksgemak. De nieuwe app van Sonos is vanaf 8 juni verkrijgbaar in Google Play en de App Store.


€ 899,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 899,00

Binnen 5+ werkdagen

Bekijk

€ 899,00

Binnen 5+ werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 579,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 579,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 579,00

Binnen 5+ werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. danielbos
  06 mei, 2020 om 23:04

  Geweldig nieuws, net voordat ik de Samsung q90 wilde gaan aanschaffen, zag ik dat jullie vertelde over Sonos en nieuwe playbar. Mooi dat ik nog even heb gewacht en nu dus 10 juni die Sonos Arc ga kopen. Hoop wel dat de film ervaring beter is dan de playbar want, wilde eigenlijk de Samsung hw q90 voor de films en Atmos halen.

  • sir oled
   07 mei, 2020 om 8:27

   Beste,

   Die Sonos Arc is een evolutie van de playbar die geluid uitstuurt naar een 5.0.2 kanaal om ergens een atmos ervaring te generen. Zelf verwacht ik niet dat hij de Samsung zal evenaren die een 7.1.4 uitstuurt, DTS-X ondersteunt plus nog twee extra hdmi poorten heeft en nu ook ondersteuning van earc via firmware update ontvangen heeft.
   Voor 899 is dit bij sonos wel heel magertjes en is de Samsung hw Q9or de veel betere koop als je toch voor een totale Atmos beleving gaat. Die ga je bij Sonos zeker niet vinden wat de styling en marketing ook probeert te beweren. Als je een beetje zoekt kan je de samsung zelfs voor minder vinden als dat geen koopje is.

   • danielbos
    07 mei, 2020 om 8:57

    Je hebt volkomen gelijk, ik ga teveel mee in dat hele Sonos gebeuren dat ik verwachtte dat Sonos voor 900,- wel met een hele goede soundbar moest komen en ook nog Atmos maar zoals je inderdaad al vertelde is dat helemaal niet waar, omdat hij zelfs de verouderde Samsung q90 niet kan overtreffen. Wat jammer zeg, dacht ik eindelijk eens zoals mensen nu met de playbar hadden dat je er extra lang kan van genieten voor dat er weer een nieuw model uitkomt krijgen we dit. Ga ook even naar die Samsung q90 kijken. Bedankt mannen, er worden mij door experts hier veel miskopen voorkomen !! Top site en top community hier !!

   • Arjan
    14 mei, 2020 om 7:39

    Dank voor de tip, ben me aan het oriënteren en weet nu wel zeker dat ik niet voor Sonos ga maar de Samsung HWQ90R.

   • IDude
    16 mei, 2020 om 15:06

    Ik heb de Sonos Arc en de Samsung Q90 met elkaar vergeleken. De sonos setup was de Sonos Arc + 2X sonos play5 + sonos Sub.
    Zowel de Samsung als de Sonos zijn met atmos content erg overtuigend.
    Als deze setjes vergelijkt met lossless muziek content van hoge kwaliteit,
    Klinkt de Sonos echt vele malen beter.
    Gebruik je soundbar alleen voor series en films, is de Samsung echt uitstekend.
    Gebruik je de soundbar ook om lekker gericht naar muziek te luisteren, koop de Sonos set. Maar alles bij elkaar opgeteld loopt het bedrag wel flink op.

   • Christiaan
    16 mei, 2020 om 16:05

    Samsung soundbar (+sub en 2 speakers): € 999,-
    Sonos arc € 899,-
    Sonos sub: € 799,-
    Sonos Play 5 € 579,-
    Sonos Play 5: € 579

    Totaal Samsung: € 999,-
    Totaal Sonos: € 2856,-

    Dan ben je met Samsung toch heel wat beter af. Beter vergelijk je het met iets dat net zoveel geld kost, toch?

    Bijvoorbeeld de BOWERS & WILKINSMT-50 5.1 set van hifi Klubben. € 1500,-.
    Combineer dat met een Home-cinema-receiver MARASR5014SI voor € 750,-
    Bestel voor € 150 kabels (tja, er is een nadeel…) en je houdt nog geld over 🙂 én je kunt dts audio ontvangen…. Kortom; Samsung is er rete trots op dat ze met Sonos vergeleken worden, maar Sonos is mega overrated net als Apple.

 2. Christiaan
  07 mei, 2020 om 8:18

  Ik dacht net het omgekeerde….nu snel mijn Sonos Playbar, sub en 2x play:1 de deur uit om de Samsung q90 te kopen….Sonos wordt teveel geld in verhouding tot de kwaliteit. Het merk leunt enorm op het imago. Er is voor dat geld veel beter spul te krijgen.

  • sir oled
   07 mei, 2020 om 8:28

   Correct gedacht.

 3. Audiofreak1
  07 mei, 2020 om 21:15

  Vergeet 1 ding niet bij Sonos, het gaat lang mee, iets wat van menig Samsung niet gezegd kan worden, updates zijn er al vanaf begin bij uitbrengen. Samsung stopt gewoon na 2 jr met updates. Waardevermindering kennen we bijna niet bij Sonos, wat doet een Samsung in prijs na 2jr? Neem van mij aan dat er niet te licht gedacht moet worden over Sonos, als verkoper met meerdere merken in het assortiment verkopen we graag Sonos, je hoeft uiterst zelden terug naar de klant, het werkt altijd. Prijs-kwaliteitverhouding een dikke plus!

 4. Christiaan
  08 mei, 2020 om 15:45

  Hi Audiofreak1,

  Ik snap heel goed waarom Sonos prima verkoopt; de marketing erachter en de eenvoud om het werkend te krijgen is subliem. Daarnaast is het echt wel een kwaliteitsproduct, maar niet eentje die over 10 jaar nog werkt. Ik denk er over om over te stappen naar een av receiver + een 5.1 setje van Dali. Dan heb ik tijdloze speakers en kan ik over 10 jaar mijn av receiver vervangen wat stukken goedkoper is…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.