Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung brengt eARC-update uit voor Q90R, Q80R en Q70R soundbars

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2020, 10:14 CategorieLuidsprekers

Het heeft even geduurd, maar Samsung is eindelijk begonnen met de beloofde eARC-update voor zijn premium soundbars uit 2019. De HW-Q90R, HW-Q80R en HW-Q70R krijgen de update gratis toegestuurd en kunnen daarna lossless (ongecomprimeerde) audio van een televisie ontvangen.

De Samsung HW-Q90R, HW-Q80R en HW-Q70R soundbars uit 2019 hebben inmiddels toegang gekregen tot firmwareversie 1010.5. Deze brengt volledige ondersteuning voor HDMI eARC naar de soundbars. Om de update te installeren moet je de SmartThins-app op je smartphone openen, de soundbar selecteren en de update laten uitvoeren.

Dankzij HDMI eARC wordt het mogelijk om 3D-audioformaten als Dolby Atmos en DTS:X vanuit de televisie in ongecomprimeerde vorm naar de soundbar te sturen. Hiervoor moet de televisie vanzelfsprekend ook over HDMI eARC beschikken en het bronsignaal moet de ongecomprimeerde versie van Dolby Atmos of DTS:X bevatten. Het bronsignaal kan door een streamigndienst als Netflix verstuurd worden, maar ook van bijvoorbeeld een op de televisie aangesloten Blu-rayspeler komen.

Lees meer over wat HDMI eARC precies is.

 • Delen:

Reacties

 1. Helderlicht
  06 mei, 2020 om 17:06

  Leuk die update alleen de qled tv’s van 2019 hebben nog geen update voor ondersteuning van EArc.

  • sir oled
   06 mei, 2020 om 18:29

   Beste,

   Komt eraan volgens Steve Whiters van Av forums op Twitter vermelde juni ! Fingers crossed !!!

 2. Klaas
  07 mei, 2020 om 22:39

  Ja hopelijk komt de update ook snel.voor mijn q90 tv

  Is alles opgelost

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.