Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic trekt zich ook terug uit Canadese tv-markt

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2020, 10:22 CategorieLcd en led tv's

Nadat Panasonic begin dit jaar al bekendmaakte zich terug te trekken uit de Australische tv-markt is nu ook het doek gevallen voor de Canadese markt. Het Japanse concern laat weten geen nieuwe televisies meer naar Canada te brengen.

In de tv-markt is de concurrentie hevig en ook Panasonic merkt dat het zeer lastig is om de tv-business nog rendabel te houden, zo blijkt dit jaar al tweemaal. De hevige concurrentie in Australië heeft het Japanse bedrijf doen besluiten zich helemaal terug te trekken uit die markt, en nu wordt ook de Canadese markt vanaf dit jaar niet meer bediend.

Panasonic zelf geeft aan dat het terugtrekken uit de Canadese markt te maken heeft met de lokale marktomstandigheden en het feit dat het bedrijf zich wil focussen op opkomende en voor Panasonics consumententak belangrijke markten. Wel blijft Panasonic naar eigen zeggen ondersteuning bieden voor consumenten die reeds een televisie van het merk gekocht hebben. Panasonic verlaat de Canadese markt overigens niet. Het bedrijf stopt alleen met de verkoop van televisies. Andere productcategorieën zouden nog wel rendabel zijn. Zo komt het Japanse merk met diverse nieuwe audioproducten op de Canadese markt.

In de VS is Panasonic al nauwelijks meer aanwezig met televisies en ook in Europa lijkt de Japanse fabrikant jaar op jaar minder televisies te verkopen. Vooralsnog blijft Panasonic echter actief in Europa, en afgelopen februari heeft het bedrijf zijn nieuwste tv’s voor de Europese markt voorgesteld.

 • Delen:

Reacties

 1. Piet
  26 mei, 2020 om 17:09

  Dit zal wel met de prijs te maken hebben ik hoop van niet ze maken de beste tv die er te koop zijn geweldig produkt dijk nergens meer een kwaliteits produkt te koop alleen China China

 2. Piet
  26 mei, 2020 om 17:10

  Dit zal wel met de prijs te maken hebben ik hoop van niet ze maken de beste tv die er te koop zijn geweldig produkt dalijk nergens meer een kwaliteits produkt te koop alleen China China

 3. audiofreak1
  26 mei, 2020 om 17:29

  Er is geen merk wat betere kwaliteit maakt als Panasonic, oerdegelijk, prachtig beeld, referentie bij studio’s. Een zwaar onderschat merk, de Marketing machine van Samsung doet zijn werk, goedkoop spul in de markt zetten wat ten koste gaat van degelijke merken zoals Panasonic

 4. Frans
  26 mei, 2020 om 20:55

  Komen ze nog wel is achter met de tv uit China het blijft copie van de betere met Chinese troep er in en je in de gaten houden doen ze ook nog met hun spleetogen.

  • BAS
   27 mei, 2020 om 14:52

   Kom, kom Frans. Niet zo gefrustreerd doen. Laat de hond even uit, ook al heb je er geen een. Frisse wind door je haar. Voor je het weet reageer je weer als een normaal mens.

 5. Nario
  26 mei, 2020 om 22:09

  Ze maken de beste tv’s maar de mensen kiezen niet voor degelijkheid. Helaas.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.