Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix brengt kwaliteit van videostreams terug naar oud niveau

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2020, 10:54 CategorieStreamingdiensten

Verschillende Netflix-gebruikers in Europa hebben laten weten dat de kwaliteit van de videostreams weer terug is op het oude niveau. De videostreamingdienst heeft inmiddels bevestigd hiermee bezig te zijn, maar dat het ook nog even kan duren voordat iedereen de veranderingen ziet.

Netflix brengt kwaliteit terug

In een aantal Europese landen worden streams wederom aangeboden tot aan 4k hdr en 15 Mbps. Medio maart besloot het bedrijf de bitrate en daarmee de kwaliteit terug te schroeven, in een poging het netwerk te verlichten. Veel mensen zaten ineens thuis, soms zonder werk, waardoor Netflix een prima dagvulling werd. Om te voorkomen dat de druk op het netwerk groot werd, werd besloten de kwaliteit terug te brengen. Maar daar komt nu wederom verandering in, aangezien de kwaliteit nu dus naar het oude niveau gebracht wordt.

Dat schrijft FlatpanelsHD. De veranderingen zijn nog niet overal in Europa doorgevoerd. Op dit moment werkt Netflix ook met verschillende internetproviders om ervoor te zorgen dat alles weer werkt zoals je dat gewend was. Het is in elk geval fijn om te weten dat de videostreamingdienst hier nu mee bezig is. Het is dus slechts een kwestie van tijd voordat de veranderingen bij iedereen zijn doorgevoerd. Voor YouTube geldt helaas nog dat de standaardkwaliteit laag is, maar die kun je tenminste zelf handmatig verhogen.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  13 mei, 2020 om 11:46

  Ik heb Netflix maar heb het niet zo erg gemerkt ik heb 4 k abbo. Ziet er nog steeds goed uit en geen haperingen met kijken maar heb ook 250 mb speed al in.
  Ook andere 4 k is gewoon mooi bij Ziggo films en series ook love 4 nature is goed beeld echt 4 k allemaal.

  • Maarten
   14 mei, 2020 om 8:25

   Je bleef 4k houden alleen in een lagere kwaliteit (bitrate). Heeft niks met je internet snelheid te maken.
   Het was weldegelijk te merken dat de kwaliteit niet zoals gewoonlijk was.

 2. Eric
  17 mei, 2020 om 7:44

  Weet iemand wanneer Disney + weer terug gaat? Ik heb wel namelijk geen Atmos signaal daar!?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.