Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft Xbox Series X verbetert beeldkwaliteit van oudere games

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2020, 0:06 CategorieGaming

Microsoft doet er alles aan om Sony voor te blijven. Eén van die dingen is de hoge inzet op backwards compatibility. Met andere woorden: het gemakkelijk maken om games voor oudere consoles toch op het nieuwe apparaat Xbox Series X te spelen. Zo speel je straks niet alleen oudere games op het aankomende apparaat: de beeldkwaliteit gaat er flink op vooruit.

HDR-ondersteuning oude Xbox-games

Er zijn meerdere manieren om een game er nog beter uit te laten zien. Microsoft focust zich alvast op twee belangrijke manieren. Het voegt HDR-ondersteuning toe aan alle games die op Xbox Series X worden gespeeld. Dat is voor moderne games op zich weinig bijzonder, maar oudere games hebben baat bij die ondersteuning. Xbox Series X biedt namelijk voor spellen op Xbox One, Xbox 360 en zelfs de eerste Xbox die mogelijkheid om ze te spelen op de nieuwe generatie.

Microsoft heeft nieuwe reconstructietechniek ontwikkeld om HDR automatisch toe te voegen. Hoe dat precies in zijn werk gaat is nog niet uitgelegd. Zelfs op games die al twintig jaar geleden zijn ontwikkeld, in tijden dat HDR slechts toekomstmuziek was. Daarnaast wordt beweerd dat de verdere prestaties van de game niet negatief worden beïnvloed door deze extra stap in het afspelen van het spel.

Dubbele framerate op Xbox Series X

Daarnaast zet de gamegigant in op de framerate van spellen. Zelfs spellen die normaliter op 30 fps worden gespeeld, dus 30 schermen per seconde, gaan naar 60 fps. Games die van ‘nature’ al 60 fps zijn kunnen ook rekenen op een verdubbeling, dus naar 120 fps. Dat is wel spannend, want toen de game met een bepaald aantal frames per seconde werd ontwikkeld, is er mogelijk niet bedacht dat er ooit een console zou komen die dit zou opschroeven. Microsoft belooft echter dat het hogere resoluties biedt met respect voor de visie van de makers van het spel.

Wederom gaat Xbox er niet op in hoe deze techniek werkt, maar hier horen we voor de console in de winkels ligt waarschijnlijk meer over. Tot slot heeft Microsoft op haar blog nóg iets onthuld voor gamers. Het komt met een Quick Resume-functie, ook voor de games die backwards compatible zijn. Kortom, je kunt dan meerdere games tegelijkertijd ‘open’ hebben staan, met als voordeel dat ze dan al geladen zijn en je met één druk op de knop zonder te wachten meteen weer verder kunt waar je was gebleven.

Microsoft Series X moet in de feestdagenperiode verschijnen. Lees hier wat we tot nu toe weten over deze Xbox One-opvolger.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.