Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft kondigt tweede generatie Surface Headphones aan

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2020, 22:12 CategorieHoofdtelefoons

Microsoft heeft zonder al teveel fanfare een aantal nieuwe producten aangekondigd. Eén daarvan is de draadloze koptelefoon Surface Headphones 2. Deze moet het model van de eerste generatie dat eind 2018 uitkwam gaan opvolgen. De Surface Headphones 2 zijn vanaf 5 juni verkrijgbaar voor een adviesprijs van 280 euro.

Geluidsdicht kantoor voor je oren

Microsoft noemt de mogelijkheid om je af te kunnen sluiten van de omgeving de belangrijkste factor voor een koptelefoon. Het bedrijf noemt het opzetten van een hoofdtelefoon “het hedendaagse equivalent van het sluiten van een kantoordeur”. De Surface Headphones 2 beschikt dan ook over uitgebreide mogelijkheden om omgevingsgeluiden te filteren. Volgens Microsoft beschikt de hoofdtelefoon over 13 verschillende niveaus van ambient noise control. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om stemmen van medebewoners of collega’s scherper te laten doorkomen, of juist helemaal te blokkeren. De actieve ruisonderdrukking kan doormiddel van ‘on-ear’ draaiknopjes op de hoofdtelefoon worden afgesteld op de wensen van de drager.

Verder zouden de geluidskwaliteit en de levensduur van de batterij verbeterd moeten zijn ten opzichte van de voorganger. De accu moet het nu zo’n 20 uur kunnen volhouden op één lading, en kan worden opgeladen met een USB Type-C kabel. Verbinding maken met andere apparaten gebeurd met een bluetooth 5.0-connectie. Tenslotte is het ontwerp van de hoofdtelefoon aangepast om het draagcomfort te verhogen, zowel in gebruik als hangend om de nek. De oorschelpen zijn in staat om 180 graden te draaien, zodat de drager zelf kan kiezen wat het meest comfortabel is. In eerste instantie zal de Surface Headphones 2 enkel verkocht worden in de Microsoft Store. Net als de originele versie is hij verkrijgbaar in de kleur ‘platinum’, maar er zal ook een zwarte versie beschikbaar zijn.

Microsoft kondigde verder ook de betaalbare Surface Go 2 en de krachtige Surface Book 3 aan. Daarnaast werd duidelijk dat de Surface Earbuds vanaf 12 mei in Nederland verkrijgbaar zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.