Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

KPN begint uitrol van nieuw tv-menu en hdr-optie, kan maanden duren

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2020, 9:30 CategorieDigitale tv

KPN heeft laten weten dat het begonnen is met het uitrollen van het nieuwe tv-menu. Onder meer de handmatige hdr-optie is daar onderdeel van. Vorige maand begon de telecomprovider met het testen van de interface. Ondanks dat kan het uitrollen nog maanden in beslag nemen.

KPN begint uitrol nieuwe tv-interface

Dat laat het bedrijf tegenover Tweakers weten. De uitrol van het nieuwe menu is dinsdag begonnen. Het is de bedoeling dat eerst de mensen met de Arris VIP5202-ontvanger de update krijgen. Daarna zijn klanten met andere ontvangers aan de beurt. Hoe lang deze operatie precies duurt, is niet bekend. Maar het kan volgens KPN nog maanden duren. De aanpassingen zorgen ervoor dat de tv-ontvangers ondersteuning aanbieden voor het tv-platform waar iTV-apps en -diensten momenteel al gebruik van maken.

Het idee achter de update is dat klanten straks overal dezelfde ervaring krijgen wanneer ze tv-kijken, ongeacht het apparaat waarop gekeken wordt. KPN heeft op zijn eigen website een pagina gepubliceerd waarin de provider dieper ingaat op alle veranderingen. De afgelopen maanden heeft het bedrijf veel klachten ontvangen over een eerder uitgebrachte update. Die zorgde er namelijk voor dat de hdr-stand automatisch geforceerd werd, ook wanneer de content in sdr aangeboden werd. Met deze update wordt ook dat probleem opgelost.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.