Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

KPN begint uitrol van nieuw tv-menu en hdr-optie, kan maanden duren

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2020, 9:30 CategorieDigitale tv

KPN heeft laten weten dat het begonnen is met het uitrollen van het nieuwe tv-menu. Onder meer de handmatige hdr-optie is daar onderdeel van. Vorige maand begon de telecomprovider met het testen van de interface. Ondanks dat kan het uitrollen nog maanden in beslag nemen.

KPN begint uitrol nieuwe tv-interface

Dat laat het bedrijf tegenover Tweakers weten. De uitrol van het nieuwe menu is dinsdag begonnen. Het is de bedoeling dat eerst de mensen met de Arris VIP5202-ontvanger de update krijgen. Daarna zijn klanten met andere ontvangers aan de beurt. Hoe lang deze operatie precies duurt, is niet bekend. Maar het kan volgens KPN nog maanden duren. De aanpassingen zorgen ervoor dat de tv-ontvangers ondersteuning aanbieden voor het tv-platform waar iTV-apps en -diensten momenteel al gebruik van maken.

Het idee achter de update is dat klanten straks overal dezelfde ervaring krijgen wanneer ze tv-kijken, ongeacht het apparaat waarop gekeken wordt. KPN heeft op zijn eigen website een pagina gepubliceerd waarin de provider dieper ingaat op alle veranderingen. De afgelopen maanden heeft het bedrijf veel klachten ontvangen over een eerder uitgebrachte update. Die zorgde er namelijk voor dat de hdr-stand automatisch geforceerd werd, ook wanneer de content in sdr aangeboden werd. Met deze update wordt ook dat probleem opgelost.

 • Delen:

Reacties

 1. Rob
  03 augustus, 2020 om 15:54

  Wanneer beginnen de werkzaamheden in Alkmaar 1824hj ?

 2. W vd Bent
  11 augustus, 2020 om 23:01

  Verschrikkelijk deze menu verandering , onduidelijk, onoverzichtelijk , wat een teruggang

  • Rayner
   15 augustus, 2020 om 22:39

   Wat een bagger update. Alles werkt trager nu, zappen, opname starten en stoppen. Start en stop doorspoelen. Bladeren gids is ook trager. Zoeken naar content word niet onthouden. Gele info knop kon minigids verbergen 3 keer geel. Mini beeld in TV gids is weg, heel irritant allemaal. Wat een prutsers weer daar.

 3. Patricia
  17 augustus, 2020 om 0:04

  Totaal niet blij met deze nieuwe interface van KPN! Niet iedere verandering is een verbetering! En deze verandering is drama.
  Kan a.u.b. de update terug gedraaid worden. Alles is traag en bij een opname die je vooruit wil spoelen krijg je de vraag wilt u de opname stoppen: ja of nee…why? Ik wil alleen de opname vooruitspoelen. Nee ik wil de oude versie terug!!!

 4. MJH
  28 augustus, 2020 om 0:55

  Waardeloze verandering van televisie menu/gids.
  Trager, onduidelijk, onmogelijk
  TIJD ONDUIDELIJK
  GEEN DOORLOPEND BEELD MEER VAN HET PROGRAMMA OP DE ZENDER VAN DAT MOMENT
  NIET MEER MOGELIJK OM PROGRAMMA ALVAST TE PROGRAMMEREN OVER PAAR DAGEN LATER IN HERINNERING TE ZETTEN. HOPELOOS!!!

 5. OssyBear
  08 september, 2020 om 19:35

  Kan niet meer herinnering aanzetten met blauwe knop, normaal sprong hij dan over.

  Niet echt een verbetering dus

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.