Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Play Music en YouTube Music werken eindelijk goed samen

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2020, 22:55 CategorieStreamingdiensten

Het is zover, YouTube Music staat meer open voor Google Play Music. Je bibliotheek en uploads van Google’s eigen muziekdienst kunnen nu worden geïmporteerd in die van YouTube.

Google Play Music

Google is al een tijdje stappen terug aan het zetten met Google Play Music. De dienst gaat zijn slotfase in. Daarbij hoopt Google dat mensen overstappen op YouTube Music, die andere muziekdienst die in handen is van het techbedrijf. Dat doet het door het nu mogelijk te maken je gehele bibliotheek van Google Play Music over te zetten naar YouTube Music. Zo kun je al je aangeschafte muziek, maar ook persoonlijke uploads en playlists in een paar klikken gebruiken in YouTube’s muziekdienst.

Een belangrijke stap. Niet alleen voor Google om zijn muziekdienst vaarwel te zeggen, maar ook voor gebruikers. Immers zijn mensen die alles op orde hebben in de ene app er meestal niet happig op om dat allemaal over te zetten naar een andere. Het moet wel echt gebeuren. Dit jaar nog valt het doek voor Google Play Music. Wanneer de stekker er definitief uitgaat, daarover laat Google zich nog niet uit.

YouTube Music

YouTube Music

YouTube Music ging eerder vooral voor de exclusiviteit, door als enige live optredens aan te bieden die alleen op YouTube stonden. Google heeft inmiddels zijn ‘eigen merk’-muziekdienst er steeds meer in vermengd. Er is meer aan YouTube Music toegevoegd om de overgang van de ene naar de andere app soepeler te maken. Denk aan de mogelijkheid muziek te uploaden, een ‘Ontdekken’-tabblad in de app en songteksten die voorbijrollen in het scherm terwijl het nummer afspeelt.

Het kan voorkomen dat je de optie om de muziek van de ene naar de andere dienst over te zetten nog niet kunt zien. De optie wordt steeds verder uitgerold, dus het kan iets langer duren voor deze mogelijkheid voor jou beschikbaar is. Als het eenmaal wel kan, dan hoef je er niet veel tijd aan kwijt te zijn. Je kunt gewoon YouTube Music gebruiken terwijl de ‘verhuizing’ op de achtergrond plaatsvindt. Als het goed is verdwijnt er tijdens de migratie niets uit Google Play Music. Er zou in eerste instantie een kopie worden gemaakt. Hierdoor kun je beide apps blijven gebruiken tot die dag dat Google Play Music toch zijn laatste nummer afspeelt.

 • Delen:

Reacties

 1. F. Bos
  09 juli, 2020 om 22:58

  Ik ben een verwoed gebruiker van Google Play Music.
  Mijn muziekbestanden heb ik inmiddels over laten zetten naar YouTube Music.
  Goed gegaan, wel even wennen aan de nieuwe look.
  Maar onduidelijk is hoe je kan voorkomen dat je na je gratis proefmaand automatisch betalend abonnee wordt. Alle links over”opzeggen” leiden naar het keuze menu van de twee betaalversies.
  Met vriendelijke groet, Frederik

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.