Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bang & Olufsen voegt 88-inch 8K oled tv aan Beovision Harmony-serie toe

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2020, 9:37 CategorieNieuws

Vorig jaar introduceerde Bang & Olufsen de Beovision Harmony-serie, bestaande uit luxe design-televisies met een oled-scherm en een high-end audiosysteem. De serie bestond al uit modellen tot 77-inch, maar deze week laat het Deense bedrijf weten nog een slag groter te willen gaan met een 88-inch oled tv. Dat is echter niet alles want ook de 8K-resolutie is aan boord.

De 88-inch Bang & Olufsen Beovision Harmony is onder de motorkap een 88-inch oled-televisie van LG, voorzien van de hoge 8K-resolutie. Het model is dan ook qua scherm grotendeels gelijk aan de ZX-serie van de Koreaanse fabrikant. Zelfs de Alpha9 Gen3-processor van LG wordt gebruikt voor onder meer de beeldverwerking. Verder biedt de tv ondersteuning voor HDR in de vorm van HDR10, HLG en Dolby Vision, en ook zijn er vier HDMI 2.1-poorten aanwezig.

Uniek is het audiosysteem, genaamd Sound Center. De televisie komt met twee houten en/of aluminium panalen die voor het scherm schuiven als er niet naar de tv gekeken wordt. Zodra de tv aangezet wordt slaan de panelen naar buiten uit, zoals de vleugels van een vlinder, en wordt de tv op de perfecte hoogte gezet. De panelen zijn voorzien van een 3-kanaals audiosysteem met dual subwoofer dat ook gebruikt kan worden als de tv uitstaat. Het systeem kan tot 7.1-kanaals geluid weergeven, en je kunt het systeem zelf uitbreiden met bekabelde of draadloze (WiSA) Beolab-speakers. De bediening vindt plaats middels de Beoremote One afstandsbediening. Je kunt de tv aan de muur hangen of op de meegeleverde standaard zetten.

Voor dit alles moet echter wel diep in de buidel getast worden. De prijzen beginnen bij 46.500 euro, voor de 88-inch tv, het Sound Center, een vloerstandaard en de Beoremote. Ter vergelijking: LG vraagt 30.000 euro voor zijn eigen ZX-serie 8K oled tv. Bang & Olufsen biedt meerdere afwerkingsmogelijkheden, waaronder eikenhout, aluminium, koper en walnoot.

  • Delen:

Reacties

  1. Omar bongo
    31 mei, 2020 om 11:50

    16500 euro meerprijs voor een ander plasticje om de lg tv heen.bizar.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.