Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Android TV-apparaten worden onderdeel van Google Home-speakergroepen

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2020, 9:19 CategorieMediaspelers

Google maakt het vanaf nu ook mogelijk om een Android TV-apparaat toe te voegen aan je Google Home-speakergroep. Zo kan de muziek op je tv dus gesynchroniseerd worden met de andere slimme speakers die ondersteuning aanbieden voor Google Cast.

Android TV onderdeel van Google Home-speakergroep

Er is nu een update voor de Chromecast Built-in-app beschikbaar die ervoor zorgt dat je ook je Android TV-apparaten kunt toevoegen aan Google Home-speakergroepen. Gebruikers die dit nieuws bevestigen laten weten dat het in elk geval met de Nvidia Shield kan. Dat laten gebruikers op Twitter weten dit weekend. De update voor de technologie is momenteel nog niet beschikbaar voor iedereen. Er is wel een bètaversie beschikbaar. Daar kun je aan komen door je aan te melden voor het bètaprogramma, klik daarvoor hier.

Heb je je aangemeld voor het programma? Mooi zo, dan kan het nog heel even duren voordat de update uitrolt naar de apparaten die ondersteuning aanbieden. Hiermee lost Google een grote irritatie op, want waarom konden Android TV-apparaten dit niet al eerder? Als de update straks voor iedereen beschikbaar is, dan kun je dus ook tv’s en mediaspelers onderdeel laten uitmaken van je Google Home-groep, waardoor je dus overal in huis dezelfde muziek hoort. Google heeft hier zelf niets over bekendgemaakt.

 • Delen:

Reacties

 1. Danny H
  04 mei, 2020 om 15:33

  Niet om het een of ander. Maar dit werkte al gewoon. Geen idee wat voor toevoeging dit gaat hebben.

  • Driek
   05 mei, 2020 om 20:59

   Mogelijk werkt het bij jou. Maar mijn android tv kan Chromecast vanuit mijn telefoon wel,maar Google home snapt er niets van.
   Ik hoop dat de update een verbetering is, maar de ervaring leert dat updates van apparatuur zoals televisies na een jaar opdrogen.

 2. Jamie
  04 mei, 2020 om 19:13

  Betekent dit ook dat bij films via de chromecast het geluid ook naar de groep gestuurd kan worden? Dat zou wel heel mooi zijn.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.