Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One-menu aangepast met Microsofts Xbox Series X in aantocht

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2020, 22:05 CategorieGaming

Aan het einde van dit jaar moet de Xbox Series X uitkomen. Om gamers klaar te stomen voor de nieuwe generatie wordt het menu van Xbox One vast aangepast. Het gaat om kleine versimpelingen van het huidige dashboard.

Het Gids-gedeelte van het Xbox One-dashboard wordt net even anders. Via die ‘Gids’ kun je snel vrienden en content bereiken. Maar je kunt ook direct naar de instellingen als je de Xbox-knop op de controller indrukt. Je kunt bovendien de tabbladen ordenen zoals jij dat wil.

Xbox One Menu

Microsoft Series X

Onder het tablad ‘Profile & System’ vind je de instellingen, audio en aan/uit-opties. Uitnodigingen, boodschappen en het ‘party’-gedeelte zijn te vinden onder ‘Parties & Chats’. Voor de notificaties van apps en het systeem kun je terecht bij het bel-icoontje. Alles wordt dus iets meer bij elkaar gezet en versimpeld. Het lijkt een voorbereiding  te zijn op de release van Microsoft Series X later dit jaar.

Recentelijk is het home-scherm van Xbox One al onder handen genomen door Microsoft. Hierdoor zijn er meer aanpassingen mogelijk en wordt content op een betere manier gestructureerd. Het zijn nog steeds geen wereldveranderende wijzigingen. Echter brengen al deze subtiele aanpassingen samen ons steeds een stapje dichterbij die nieuwe generatie. Daarnaast kan het huidige menu wel wat optimalisatie gebruiken:. Xbox One staat niet bekend als de meest intuïtieve gameconsole als het om zijn navigatie gaat.

Nieuwe generatie gameconsoles

Wil je meer weten over Xbox Series X? Lees dan hier alles over de specificaties en het uiterlijk van de nieuwe gamemachine. We hebben het systeem bovendien vast voorzichtig vergeleken met wat we tot nu toe weten over Sony’s PlayStation 5.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.