Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Voorraad PlayStation 5 is mogelijk beperkt tijdens lancering

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2020, 10:29 CategorieGaming

Sony verwacht niet dat de release van de PlayStation 5, aan het einde van het jaar, opgeschoven wordt, laat Bloomberg weten. Maar tijdens de lanceringsperiode kan het wel zijn dat er minder consoles beschikbaar zijn dan je mogelijk zou verwachten.

PlayStation 5-voorraad aanvankelijk beperkt

Sony kondigt aan dat het bedrijf verwacht tussen de lanceringsmaand (waarschijnlijk november of december) en maart 2021 vijf tot zes miljoen PlayStation 5-consoles te verschepen. Ter vergelijking: Sony verkocht tijdens de lancering van de PlayStation 4 zo’n 7,5 miljoen exemplaren voor het einde van het fiscale jaar (maart 2014). En dat terwijl er zelfs uitstel was in Japan, het land waar het PlayStation-merk razend populair is. Bloomberg schrijft verder dat het lage aantal verschepingen niets te maken heeft met het coronavirus.

Dit heeft namelijk meer te maken met wat Sony verwacht van de verkoop van de console. De PlayStation 5 is namelijk technisch een ambitieuze machine, eentje die geavanceerder is dan zijn voorgang. En daardoor ligt de prijs waarschijnlijk ook hoger. Waar we destijds nog een PlayStation 4 voor 399 euro konden kopen, is de verwachting dat we voor de PS5 450 euro of meer moeten betalen. Dat geldt mogelijk ook voor de Xbox Series X. En een hogere prijs betekent mogelijk een minder groot aanvankelijk verkoopsucces.

Naar verluidt begint de productie van de PlayStation 5 in juni. Dan duurt het niet lang meer voordat we het design van de console te zien krijgen. Eerder maakte Sony al de specs en het design van de controller bekend. Dat laatste moest wel, aangezien ontwikkelaars al toegang hebben tot die controller en de informatie anders wel gelekt was. Wil je meer lezen over de PS5? Dan lees je hier alles dat je wil weten. Ook hebben we alvast een voorzichtige vergelijking gemaakt met de Xbox Series X, de aankomende Xbox van Microsoft.

Wil je ondertussen weten welke games je nu zou kunnen spelen op je PlayStation 4 of andere spelcomputers? Check dan ons meest recente beste games-overzicht. • Delen:

Reacties

 1. Maarten
  17 april, 2020 om 8:18

  Dit is altijd bij een nieuwe console.
  Vorige generatie was ook pas een half jaar na release verkrijgbaar tenzij je hem heel vroeg had gepreorderd.
  Met deze crisis waar winkels en fabrieken beperkt open zijn zal het nog wel langer duren.

 2. Frans
  17 april, 2020 om 18:41

  Zal onder mijn OLED tv zitten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.