Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung zet verpakkingen tv’s in als huishoudelijke items

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2020, 16:19 CategorieAlgemeen

Verpakkingen van televisies komen al jaren in grote kartonnen dozen met een hoop piepschuim en plastic. Eenmaal uitgepakt blijft er dan ook veel materiaal over dat niet eenvoudig te hergebruiken is. Samsung zet daar iets op gevonden te hebben en zet voor zijn lifestyle-televisies duurzame verpakkingen in die ook nog eens een tweede leven in huis kunnen krijgen.

Samsung verpakt vanaf dit jaar alle lifestyle-televisies in duurzame verpakkingen, om onder meer ecologische voetafdruk te verkleinen. Bovendien heeft het bedrijf klanten de mogelijkheid de verpakkingen om te bouwen tot handige én leuke huishoudelijke items, zoals huizen voor huisdieren.

Samsung’s duurzame verpakkingen zijn gemaakt van milieuvriendelijk golfkarton en op elke kant voorzien van functionele en grappige ontwerpen. Zoals kleine opbergtafels en huizen voor huisdieren. Op deze manier maakt Samsung naar eigen zeggen recyclen voor klanten eenvoudiger en wordt creatief hergebruik van verpakkingsmateriaal gestimuleerd. Samsung plaatst bewust ontwerpen van huishoudelijke items op de verpakkingen, omdat mensen naast hun tv vaak opbergplanken, tijdschriftrekken en kattenmanden zetten.

Vanaf dit jaar worden alle televisies uit de lifestyle-series The Serif, The Frame en The Sero in de nieuwe duurzame verpakkingen geleverd. In de verpakkingen vinden klanten een QR-code waarmee ze een handleiding kunnen downloaden voor het in elkaar zetten van de ontwerpen. Door middel van de stippellijnen kunnen ze de dozen makkelijk uitsnijden en de onderdelen monteren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.