Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung stopt ondersteuning Smart View-app dit jaar

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2020, 10:18 CategorieSoftware

Mocht je de Samsung Smart View-app gebruiken om je Samsung smart tv te communiceren dan is dit een belangrijk nieuwtje. Samsung laat namelijk weten dat de ondersteuning voor deze applicatie vanaf 5 oktober gestopt wordt.

De Smart View-app van Samsung biedt gebruikers onder meer mogelijkheden om de tv via een digitale afstandsbediening te bedienen, een gamepad te gebruiken en wat meer controle te hebben over de zaken die richting de tv gestreamd en gespiegeld worden. Aan al deze mogelijkheden komt op 5 oktober aanstaande een einde.

Samsung stopt op die datum met de ondersteuning van de app en bovendien zal de app uit de Play Store en App Store verdwijnen. Mocht je de app willen (blijven) gebruiken, zorg dan dat deze voor 5 oktober op je smartphone staat. Dan kun je de app na 5 oktober blijven gebruiken.

Overigens heeft het stoppen van de ondersteuning voor de app geen invloed op de Smart View-dienst, waarmee bijvoorbeeld het scherm van je smartphone op tv getoond kan worden. Dit blijft op televisies die het aanbieden gewoon beschikbaar. Daarnaast heeft Samsung voor alle televisies van 2016 en nieuwer de SmartThings-app al een tijdje beschikbaar. Deze app zal een aantal van de functies van de Smart View-app, waaronder het bedienen van de tv, overnemen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.