Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix presenteert extra opties voor ouderlijk toezicht

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2020, 9:23 CategorieStreamingdiensten

Videostreamingdienst Netflix heeft een aantal extra opties voor ouderlijk toezicht gepresenteerd, die langzaamaan uitgerold worden. Zo kunnen ouders nu veel beter filteren welke content hun kinderen wel of niet te zien krijgen.

Extra opties ouderlijk toezicht op Netflix

De extra opties voor ouderlijk toezicht op Netflix zijn beschikbaar op reguliere accounts, maar ook op de profielen die specifiek voor kinderen bedoeld zijn. De grootste toevoeging is de mogelijk een tv-serie of film te verbergen, zodat die niet zichtbaar is voor dat profiel. Daarnaast zorgt de videostreamingdienst ervoor dat ouders bepaalde content voor specifieke leeftijden kan filteren. Daarbij wordt rekening gehouden met verschillende leeftijdsclassificaties. Mag de content niet boven 7+ komen, dan kun je dat voortaan instellen.

Verder is het mogelijk andere profielen af te schermen middels een pincode, zodat kinderen niet alsnog op andermans profiel kunnen kijken naar films en series die niet voor hen bedoeld zijn. Ook kan de autoplayfuncties voor kinderseries uitgeschakeld worden en kunnen ouders en verzorgers de kijkgeschiedenis inzien van hun kinderen. De nieuwe opties worden op dit moment uitgerold naar iedereen en vind je binnen de instellingen van je account. Het maakt daarin niet uit of je op een mobiel apparaat of op een computer zit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.