Mogelijk nieuwe Sonos soundbar en subwoofer in aantocht

28 april 2020 1 Minuut 7 Reacties
Sonos Beam Playbar vergelijking

Uit aanwijzingen op de website van Sonos zelf kunnen we opmaken dat het bedrijf binnenkort mogelijk een nieuwe soundbar en subwoofer presenteert.

Op 6 mei presenteert Sonos één of meerdere nieuwe producten, maar het bedrijf zelf wil nog maar weinig loslaten over wat we kunnen verwachten. Toch zijn er al wat aanwijzingen te vinden, en uit die aanwijzingen kunnen we halen dat Sonos mogelijk een nieuwe soundbar en subwoofer zal presenteren.

Momenteel heeft Sonos op de eigen (Nederlandse) website een aanbieding lopen waarbij 150 euro korting gegeven wordt op de Playbar en Sub. Deze aanbieding loopt op 5 mei af, de dag voordat de aankondiging van het nieuwe product gepland staan. In het verleden gebruikte Sonos een vergelijkbare aanpak waarmee ‘oude’ producten opgeruimd worden voordat nieuwe producten worden aangekondigd. En natuurlijk moet er ook in (online) winkels ruimte gemaakt worden voor de nieuwe producten.

Een nieuwe soundbar lijkt ook een logische stap, want de Playbar is alweer een paar jaar oud en moet het dus stellen zonder verschillende features waar concurrerende soundbars wel over beschikken. Denk hierbij aan de toevoeging van een microfoon waarmee spraakbediening gebruikt kan worden. Ook moet de Playbar het stellen zonder Apple’s AirPlay 2 en is er geen ondersteuning voor populaire audioformaten als Dolby Atmos en DTS:X. Of al deze features ook echt op het nieuwe product gaan verschijnen blijft afwachten. Op 6 mei weten we meer!

Reacties (7)