Loewe hervat productie van televisies na overname door Skytec

30 april 2020 1 Minuut 18 Reacties
Loewe-bild-2-1

De Duitse producent van luxe consumentenelektronica Loewe is weer begonnen met het produceren van televisies. Het is de eerste keer na het faillissement van het bedrijf in 2019 en de daaropvolgende overname door Skytec Group Ltd. dat de productie weer op gang is gebracht. Deze nieuwe eigenaar wil het label 'Made in Germany' weer in ere herstellen.

Handgemaakt in Duitsland

De fabrikant zal zich voorlopig vooral focussen op het fabriceren van premium OLED tv’s. Deze televisies zullen door een team van 30 gespecialiseerde medewerkers met de hand worden samengesteld. In totaal werken er op het hoofdkantoor in het Beierse Kronach nu zo’n 90 mensen. Voor het faillissement werkten er ongeveer 400 mensen. Het bedrijf liet op de CES in januari al weten grootse plannen te hebben voor de komende jaren. Op de IFA in Berlijn zou het bedrijf de eerste televisie- en audioproducten willen aankondigen, maar deze beurs is vanwege de Duitse maatregelen tegen het coronavirus afgelast.

Het is bovendien nog maar de vraag of Loewe snel weer furore kan gaan maken in het premiumsegment. Door de economische impact die de coronacrisis met zich meebrengt verkopen andere fabrikanten ook veel minder televisies. Daarnaast ligt de toestroom van onderdelen  een stuk lager. Het is ook nog maar de vraag of mensen nog bereid zullen zijn om meer te betalen voor een ‘Made in Germany’-product. Eén van de redenen waarom het de laatste jaren moeilijker ging voor Loewe is omdat steeds meer fabrikanten zich op de markt voor premium tv’s begonnen te begeven. Deze tv’s waren vaak honderden euro’s goedkoper dan vergelijkbare modellen van Loewe. De CEO van Skytec liet weten dat het bedrijf zich kan blijven onderscheiden door het iconische design en samenwerkingen met fabrikanten van luxe auto’s. Daarnaast wordt er gewerkt aan smartphones met de Loewe-merknaam.

Reacties (18)