Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Loewe hervat productie van televisies na overname door Skytec

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2020, 19:48 CategorieOled tv's

De Duitse producent van luxe consumentenelektronica Loewe is weer begonnen met het produceren van televisies. Het is de eerste keer na het faillissement van het bedrijf in 2019 en de daaropvolgende overname door Skytec Group Ltd. dat de productie weer op gang is gebracht. Deze nieuwe eigenaar wil het label ‘Made in Germany’ weer in ere herstellen.

Handgemaakt in Duitsland

De fabrikant zal zich voorlopig vooral focussen op het fabriceren van premium OLED tv’s. Deze televisies zullen door een team van 30 gespecialiseerde medewerkers met de hand worden samengesteld. In totaal werken er op het hoofdkantoor in het Beierse Kronach nu zo’n 90 mensen. Voor het faillissement werkten er ongeveer 400 mensen. Het bedrijf liet op de CES in januari al weten grootse plannen te hebben voor de komende jaren. Op de IFA in Berlijn zou het bedrijf de eerste televisie- en audioproducten willen aankondigen, maar deze beurs is vanwege de Duitse maatregelen tegen het coronavirus afgelast.

Het is bovendien nog maar de vraag of Loewe snel weer furore kan gaan maken in het premiumsegment. Door de economische impact die de coronacrisis met zich meebrengt verkopen andere fabrikanten ook veel minder televisies. Daarnaast ligt de toestroom van onderdelen  een stuk lager. Het is ook nog maar de vraag of mensen nog bereid zullen zijn om meer te betalen voor een ‘Made in Germany’-product. Eén van de redenen waarom het de laatste jaren moeilijker ging voor Loewe is omdat steeds meer fabrikanten zich op de markt voor premium tv’s begonnen te begeven. Deze tv’s waren vaak honderden euro’s goedkoper dan vergelijkbare modellen van Loewe. De CEO van Skytec liet weten dat het bedrijf zich kan blijven onderscheiden door het iconische design en samenwerkingen met fabrikanten van luxe auto’s. Daarnaast wordt er gewerkt aan smartphones met de Loewe-merknaam.

 • Delen:

Reacties

 1. Nucky T
  01 mei, 2020 om 15:05

  Fijn voor de medewerkers maar ik hoop dat de nieuwe produkten beter…duurzamer zijn dan de overprijsde “rommel” welke Loewe de laatste twee jaren voor de stop uitbracht. Uiterlijk top….inhoudelijk Chinese rommel

  • GeenInspiratie
   01 mei, 2020 om 22:58

   Sorry dat ik je corrigeer maar ik werk al jaren samen met Loewe in Kronach.
   Op de power supply na is alles echt van scratch ontworpen en gemaakt in Duitsland.
   Het produceren van het mainboard doet Hisense voor hun omdat die de componenten goedkoper kunnen inkopen. Dat scheelt enorm in de kosten maar het is geheel gemaakt door Duitsers.
   Finale assembly is dan weer in Duitsland en ook de software, beeld- en audio kwaliteit wordt geheel door hun in-house gedaan.
   Loewe heeft laatste jaren met ceo Mark Husges een enorme comeback gemaakt sinds 2014 maar is helaas afgelopen jaar door investeerders in de steek gelaten.

  • Harrie van Geleuken
   01 mei, 2020 om 23:41

   Kijk sinderdaad twee jaar naar een Loewe BILD 3.
   Her vergelijkbare model is de veel goedkopereen LG C8.
   Ondanks dat laatstgenoemde bijsbaan de helft goedkoper is zweer ik Loewe. .Beter beeld en fantastisch geluid.
   Ieder zijne meug

 2. hugo
  01 mei, 2020 om 16:31

  loewe tvs zijn echt wel goede tvs. echt kwaliteit. wel duurder maar daarvoor wist je wel dat je voor vele jaren een goed prduct in huis had gehaald, mede door dat loewe toezegt dat de tvs middels frequente updates modern worden gehouden, die belofte is men altijd nagekomen en zo werd er regelmatig een update beschikbaar gesteld en dat werkte super. tot het moment dat loewe in de problemen kwam, op zich begrijp ik dat de focus dan even elders ligt maar ook nu het weer loopt zegt men bij loewe dat er geen updates meer volgen, niet nodig zegt men!! dus heel toevallig viel het moment van wegvallen loewe samen met de noodzaak voor updates. kom op loewe, vergeet niet je trouwe klanten!@ anders is de weg naar andere merken snel gevonden. we hebben 3 mooie loewe tvs in huis en je merkt dat ze trager worden en dat er hiaten in de werking ontstaan, los dat op!!! dank alvast.

  • Maarten
   01 mei, 2020 om 18:39

   Met Loewe had je gewoon een hele dure Lg oled tv met allerlei poespas erop vooral gericht op de traditionele tv kijker.
   Alleen het geluid was iets waar Loewe goed in was

   • GeenInspiratie
    01 mei, 2020 om 23:01

    Loewe kocht alleen het OLED scherm van LG maar dat geldt voor alle fabrikanten met OLED schermen. Die shoppen allemaal bij LG.
    Maar behalve het scherm maakte Loewe de rest helemaal van scratch

   • Marco
    03 mei, 2020 om 9:39

    Loewe s als je het vergelijkt met b en o een goed produkt voor een nette prijs.b en o is gewoon een lg toestel met een designplasticje eromheen. Loewe zit inderdaad lg en hisense in maar software en produktie doen ze geheel zelf.ik hoop dat zehet nu redden.ik betaal wel liever iets meer voor een duitse tv.

 3. Gert
  01 mei, 2020 om 19:20

  Maarten, jij vergist je met B&O. Dat is 1 op 1 een LG met geluidstrap van B&O zelf.
  Loewe gebruikt OLED panelen van LG. Maar goed dan zou elke OLED van philips, sony, panasonic,…. per definitie ook een LG zijn??
  Ook dat verhaal van GEEN software-updates klopt NIET.
  Op het Loewe friends forum is te lezen dat hun SL4xx en 3xx chassis tegen de zomer terug hun eerste updates gaan krijgen. De SL3 is notabene sinds 2015 op de markt geweest.
  Hun SL3 en 4 chassis gaat raar of zelden stuk als je zo wat rond leest.

  Ikzelf zit in de consumentenelektronica (verkoop en herstelling). Jammer genoeg geen Loewe, maar heb zelf wel een OLED van hen in de woonkamer staan. Ik was behoorlijk “in mijn gat gebeten” toen ik hoorde dat ze failliet waren. Men koopt een duurdere tv voor de duurzaamheid.
  Gelukkig is dat nu weer ok.

  En Chinese zooi? Welk europees bedrijf maakt nog alle componenten om een tv mee te ontwerpen?
  Maar als je dan eens kijkt hoe die hun printplaten opgebouwd zijn. Als je iets van elektronica kent weet je dat er op bepaalde vlakken (koeling, storingsinvloeden) goed nagedacht is tijdens het ontwerp.

  Ik hoop enkel maar dat ze nu eindelijk eens een volwaardige Netflix app gaan krijgen. Schijnt bij Netflix te zitten. Hopelijk kan de nieuwe CEO bij Netflix goed op tafel slaan

  • GeenInspiratie
   01 mei, 2020 om 23:09

   Gert, je hebt het helemaal juist.
   Ik ken de mensen die die electronica gemaakt hebben al jaren.
   Netflix als volwaardige app gaat niet gebeuren. Netflix weigert fabrikanten te ondersteunen die minder dan 2 miljoen TVs per jaar verkopen.
   Mocht Loewe in de toekomst dat wel voor elkaar krijgen in een nieuw platform (bv 2021/2022) dan moet je oppassen want dan heeft Skytec hetzelfde platform gebruikt als ze doen voor Sharp en Blauwpunkt. Is wel leuk, maar dat is wel Chinese eenheidsworst in een ander jasje. Daarmee verlies je ook de zgn dual channel functionaliteit. Nu kan je Loewe tv 2 kanalen opnemen en een 3e programma van harddisk terugkijken of picture in picture. Dat kan dan niet meer, simpelweg omdat de Chinezen dat te veel gedoe vinden

   • Gert
    02 mei, 2020 om 15:44

    Dan hoop ik van ganser harte dat ze het zo laten.

    Ik heb nog niet zolang geleden één der allereerste Android tv’s van Philips hersteld. Je krijgt daar voor geen meter de Netflix app meer op. Die tv is ocharme 6 jaar oud.
    Aan mijn Bild 5 hangt een Apple tv die zich 100% met de Loewe remote laat bedienen. Even vals spelen en diens ingang in het Home menu en het lijkt net een app te zijn.
    Als die Apple tv (of maakt niet uit welke mediaplayer) na 4à5 jaar verouderd is, gaat die de vuilbak in, koop ik voor 100€ een nieuwe en mijn Loewe is weer helemaal smart.

    Véél interessanter en vooral goedkoper als er een settopbox aan te hangen voor het “dagelijks” tv kijken.

    Wat die Netflix betreft hoor ik twee dingen: wat jij zegt en ook wat mijn bronnen bij Loewe Benelux beweren: Loewe foert het om die lelijke Netflix knop op zijn remotes te zetten. Dat schijnt voor de Netlfix mensen ook een probleem te zijn om een app te ondersteunen in het Loewe os.

    Nu hoop ik één ding: dat ze onder de nieuwe eigenaar nu eindelijk eens wat meer publiciteit gaan maken. De meeste mensen die ik over het merk spreek kennen dat al lang niet meer en denken dat dat niet meer bestaat of Chinese zooi geworden is.
    Maar Loewe maakt in bvb de Benelux behalve op Facebook totaal geen reclame meer.
    Op aanraden van mij de voorbije 2 jaar 4 koppels die een OLED van Loewe en 1 LCD kochten. Zouden ze meteen opnieuw doen. En 3 van die 4 wisten dus effectief niet dat dat merk nog bestond. Tsja, niet moeilijk dat ze failliet gaan.

  • Maarten
   02 mei, 2020 om 22:38

   Ik wilde in 2017 de eerste oled halen, bild 7?
   Ik kom van een full-hd lcd tv van 2008. Eigenlijk wilde ik gewoon voor de LG gaan die eigenlijk de enige betaalbare speler was op dat moment. Toen werd de loewe oled geïnstalleerd. De verkoper liet me wat zien en die was zo veel mooier dan de lg, dat was echt schokkend. Ook al werd die overal als referentie van oled gezien. Het prijsverschil was echter onrealistisch (wat het nog steeds is) en heb het uiteindelijk niet gedaan. Toen werden ook nog jaarlijks veel verbeteringen toegepast. Nu is het enige hdmi 2.1 eigenlijk waar je een tv voor koopt.
   Maar nu ik zie hoe ze om gaan met het faillissement en de klanten laten vallen zal ik er nooit meer interesse in hebben. Er is ook geen verschil in kwaliteit meer om het prijsverschil te rechtvaardigen. Wat heb ik aan een luxe stoffen afwerking aan de achterzijde, of een harddisk en tv tuner? Je kunt beter iedere 2-3 jaar een nieuwe kopen voor de laatste innovaties dan €6000+ aan een Loewe uitgeven waarna je snel met verouderde software zit.
   Ook de compatibiliteit met apps is gewoon een must en daar kan Loewe niet in meekomen door de kleinschaligheid.
   Erg jammer want het is wel een mooi merk en ze doen goede dingen, alleen is prijs en nazorg is niet goed.
   Ook een beetje raar dat de Loewe man zichzelf geen inspiratie noemt. Past wel een beetje bij het merk op het moment.

   • Gert
    03 mei, 2020 om 9:41

    Eerst en vooral wil ik duidelijk maken dat ik met Loewe niks heb, buiten dat ik het als gebruiker fijne televisies vind en dat ik er technisch gezien nogal graag aan werk.

    Er is een groot verschil tussen Loewe Duitsland en Loewe Benelux, zeker tijdens de faillissement periode. Loewe Benelux is nooit failliet geweest en altijd blijven leveren!
    Verkoop het vel van de beer niet voor hij geschoten is, maar als men voor tv’s van 5 jaar oud terug software-updates gaat schrijven (lees nieuwe dingen toevoegen), dan kan je niet spreken van klanten laten vallen. Bij LG is het dan al lang over and out.

    En ja dat heeft natuurlijk zijn prijs, maar je mag geen appelen met peren vergelijken. De gemiddelde man/vrouw in België zal toekomen met de mogelijkheden van de Bild 3. En zo super veel duurder dan de vergelijkbare concurrentie is die niet.
    Ik praat niet over hun Klang 5 systeem: dat is een schande en onverantwoord wat ze daar voor vragen als je een 5.1 setje wilt bouwen.

    Gelukkig zijn er voor alles liefhebbers en tegenstanders. Ik heb zelf bvb nooit van Apple producten moeten weten. Dezelfde redenering gevolgd als jij schrijft over Loewe. Wegens telkens terugkerende problemen met Android spul was mijn eerste Apple product een iPhone. Dat ding blijft maar werken. Kost wat meer, maar de bespaarde ellende is me dat dubbel en dik waard. Dus mijn mening moeten herzien.

   • Marco
    03 mei, 2020 om 10:00

    Je kunt de bild7 ook zonder stoffen achterzijde nemen en de box die onder de tv uitkomt is ook wel geinig.

 4. Marco
  03 mei, 2020 om 9:53

  Ik heb een bild7.mij bevalt het toestel wel.klang 1 boxen en tweedehands een oude loewe blueray speler en idividual 1 versterker.komt prima geluid uit die kleine boxjes.

  • Marco
   03 mei, 2020 om 10:09

   5.1 setje bij loewe?koop klang 1 boxen en een idividual1 versterker op marktplaats.ben je voor een paar 100 euro klaar.ik heb een loewe blutechvision blueray speler 6 jaar geleden voor 30 euro gekocht.doet het ook nog steeds.

   • Marco
    03 mei, 2020 om 10:20

    Gert je hebt wel inderdaad gelijk over de naamsbekendheid van loewe.als je met mensen over dat merk begint dan is het van nooit van gehoord tot goh bestaan ze nog.daar hebben ze nog wel wat te winnen.

   • Gert
    03 mei, 2020 om 10:27

    Ik heb ooit voor een paar tientjes een sub800 kunnen kopen met een kleinigheidje aan. Inorde gemaakt. De bestaande 5.1 speakers eraan, DAL naar audiolink converter nieuw gekocht en het geheel kon gebruikt worden aan mijn Bild5.65 OLED.
    Mits de nauwkeurige afstelmogelijkheden van de tv vliegt het geluid me om de oren. Mij hoor je niet klagen.
    Ik heb ooit de Klang 5 gehoord. Dat geluid is nog wel dat net ietsje beter, mag ook wel, maar ik ben ervan overtuigd dat er gelijkaardige of betere versterkers – boxen combo’s zijn die een stuk minder kosten.

    Ik denk dat dergelijke oplossingen mogelijkheden zijn voor de merkliefhebber.

    Als Jan met de Pet aka technische kennis 0,0 maar filmliefhebber zijn Loewe dealer bezoekt voor een mooie tv en wil hebben dat de dealer het bijpassend 5.1 setje komt installeren is het òf twee Klang 1 subs, òf twee Klang 5 subs. Als je dan de totaalrekening bekijkt zitten we al gauw dik boven de 10.000€.
    Loewe of niet, maar na 10 jaar wordt de kans groot dat van de tv het beste af is. Het duurste deel van de installatie wordt dan misschien even goed waardeloos. Op dat vlak moet ik de tegenstanders gelijk geven.

    Ik heb ze nog niet van binnen gezien, maar als het Klang 1 en 5 ontwerp lijkt op het speaker ontwerp vanuit de Individual tijd, dan heb je voor wat stoffering en aluminium wel heel erg veel geld betaald.
    Die versterkermodules kwamen wel recht van LG.

    Maar goed ik heb een Klang 5 nog nooit opengeschroefd.

 5. Marco
  03 mei, 2020 om 10:39

  Ik heb 4 klang1 op een idividual1 staan.die hebben 4 aansluitingen achter.30 euro voor die grijze doos met voetjes betaald.die klang5 is mij te duur.ik ben niet zo technisch als jij gert maar als het stuk is staat er wel weer iets voor weinig op marktplaats.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.