Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG brengt AirPlay 2 en HomeKit toch naar 2018 televisies

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2020, 10:08 CategorieSmart tv's

Goed nieuws voor diegenen met een LG-televisie uit 2018. Eerder had de Koreaanse fabrikant aangegeven dat deze televisies geen updates voor Apple’s AirPlay 2 en HomeKit hoeven te verwachten, maar daar is verandering in gekomen. Voor het einde van het jaar moeten beide functies op de modellen verschijnen.

Het oorspronkelijke idee van LG was om alle televisies van 2019 en nieuwer te voorzien van Apple AirPlay 2 en Apple HomeKit, maar dat leidde tot aardig wat kritiek van consumenten die vrij recent een 2018-model gekocht hadden. Er werd door deze consumenten een petitie gestart, wat resulteerde in 20.000 verzamelde handtekeningen. Of deze handtekeningen LG over de streep getrokken hebben is niet duidelijk maar het bedrijf is wel van standpunt veranderd.

Op de eigen website laat LG weten dat alle smart tv’s uit 2018 rond oktober van dit jaar een update kunnen verwachten waarmee AirPlay 2 en HomeKit toegevoegd worden. Het gaat om de B8, C8, E8, W8 en Z8 oled tv-series, alsook alle UK- en SK-series met lcd-modellen.

Met AirPlay 2 wordt het mogelijk om de televisie als onderdeel van een multiroomsysteem te gebruiken, en ook kun je eenvoudig audio en video van je iOS of MacOS-apparaten naar je tv streamen, zonder dat er een Apple TV voor nodig is. Met HomeKit krijg je toegang tot alle gekoppelde smarthome-apparaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.