Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ingebroken op ruim 160.000 Nintendo Accounts: data is buitgemaakt

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2020, 15:18 CategorieGaming

Nintendo heeft bekendgemaakt dat er persoonlijke data van zo’n 160 duizend Nintendo Accounts is buitgemaakt in hackpogingen. Daardoor kun je nu waarschijnlijk niet meer inloggen bij je Nintendo Network ID via je Nintendo Account. Die functie namelijk uitgeschakeld.

Data Nintendo Accounts buitgemaakt

Dat heeft de Japanse spellenboer zelf bekendgemaakt. De persoonlijke data die buitgemaakt is, zijn profielnamen, geboortedata, landen van herkomst en e-mailadressen. Ook hebben kwaadwillenden op naam van sommige accounthouders aankopen kunnen doen. Daarom raadt Nintendo nu aan om je account te beschermen met tweestapsverificatie. Dat is een extra beveiligingslaag waarmee je kunt voorkomen dat iemand zomaar je account in kan. Want ze hebben namelijk een extra code nodig die je bijvoorbeeld offline genereert.

Nintendo heeft tevens alle wachtwoorden gereset. Ook kun je nu niet meer inloggen op je Nintendo Network ID (NNID) met de Nintendo Accounts. De NNID wordt gebruikt voor het inloggen op diensten van de Wii U en Nintendo 3DS. De Nintendo Switch gebruik een nieuw systeem dat gekoppeld kan worden aan de oude versie. Mocht je data buitgemaakt zijn, dan bericht Nintendo je hierover in een e-mailbericht. Heb je een PayPal-account of creditcard gekoppeld? Check dan meteen even goed je digitale aankopen na.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn.


€ 308,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 308,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.