Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen Nintendo Direct-aflevering in juni: thuiswerken vormt obstakel

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2020, 21:53 CategorieGaming

Nintendo Direct, de video-nieuwsupdate over de meest recente en nieuwe games van Nintendo is in moeilijkheden. Waar gamers over het algemeen regelmatig worden getrakteerd op een Nintendo Direct, blijft die voor juni uit. De video komt niet omdat het Japanse bedrijf dat door thuiswerken niet handig vindt.

Nintendo Direct

Nu gamebeurs E3 door het heersende virus niet doorgaat, komen diverse game-uitgevers en consolemakers met iets anders. Zo verwachten we livestreams vanuit de huizen van medewerkers afgewisseld met trailers van nieuwe downloadbare content en nieuwe games. Hoewel bijvoorbeeld Microsoft met hun Inside Xbox-video’s al heeft laten zien dat dat prima werkt, lijkt Nintendo hier niet voor te voelen.

Nintendo schijnt aan zijn partnerstudio’s al te hebben gezegd niet met een Nintendo Direct te komen in juni. Dat is opmerkelijk, omdat het bedrijf dit juist rond E3 al sinds 2013 wel doet. Doordat in Japan organisaties hun medewerkers laten thuiswerken, ziet het gamebedrijf het niet zitten om de video-update door te laten gaan. Het was er eerder wel mee bezig, want het zou laten zien welke Nintendo-eigen games er verder aankomen in 2020. Nu de Mario-reeks zijn 35ste verjaardag viert werden er retro-3D-Mario-spellen op Switch verwacht.

Thuiswerken in Japan

Of dat inderdaad zo is, dat komen we waarschijnlijk pas aan het einde van de zomer te weten, want de kans is klein dat Nintendo alsnog met een video komt in juli of augustus. Maar als er in Japan nog lang moet worden thuisgewerkt, en dat wordt wel verwacht, dan kan dat nog langer duren. Het Japanse zakenleven is er totaal niet op ingericht om thuis te werken. Veel mensen hebben bijvoorbeeld geen wifi. In een sterke cultuur als die van Japan is bovendien de psychologische wissel moeilijk te maken. Het wordt niet als respectvol gezien iemand niet face-to-face te ontmoeten voor een zakelijk gesprek.

We hopen dat Nintendo-medewerkers de komende maanden toch een manier vinden om een Nintendo Direct te maken. Het is buiten de studio waarin deze normaal worden opgenomen waarschijnlijk een uitdaging om de hoge kwaliteit te waarborgen. Hopelijk vindt het een creatieve oplossing. Als we naar de games van Nintendo kijken, dan moet dat wel goedkomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.