Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Disney+ heeft nu meer dan 50 miljoen abonnees wereldwijd

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2020, 9:33 CategorieStreamingdiensten

De videostreamingdienst Disney+ heeft nu meer dan 50 miljoen abonnees wereldwijd. Dat zijn 22 miljoen abonnees meer sinds de laatste telling. Dat komt onder meer doordat de dienst nu in meerdere landen uitgerold is, zoals Groot-Brittannië, India, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland.

22 miljoen abonnees meer voor Disney+

De release in Frankrijk liet iets langer op zich wachten, omdat de Franse regering bang was dat nieuwe abonnees veel druk zouden leggen op het netwerk. En dat is niet verstandig in het kader van de aanhoudende coronacrisis. De laatste keer dat het bedrijf iets over abonnees zei, was in februari. Destijds waren er 28 miljoen abonnees. Ter vergelijking: Netflix heeft momenteel 167 miljoen abonnees, terwijl Hulu er 30 miljoen heeft. Hulu is ook van Disney en is alleen in de VS beschikbaar, maar ook die dienst wordt internationaal uitgerold.

De verwachting is dat de dienst wederom flink wat abonnees kan bijschrijven wanneer er enkele series van Marvel en Lucasfilm toegevoegd worden. Zo kun je Falcon and the Winter Soldier in augustus verwachten, terwijl WandaVision in december verschijnt. Het tweede seizoen van The Mandalorian staat gepland voor een release in oktober. Maar dan gaan we ervan uit dat het coronavirus niet in de weg zit. Of Disney+ tot die tijd nog de moeite waard is, lees je in dit uitgebreide achtergrondstuk. Daar gaan we er dieper op in.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  09 april, 2020 om 16:27

  Ik hoor veel negatiefs over disney stream dat het niet vlekkeloos werkt.
  Ben geen fan van disney maar ik heb een pest hekel aan dit bedrijf om dat ze niks meer willen uit brengen op 4k fysieke disk in nederland met Nederlandse ondertiteling zo ook de hele starwars serie zonder Nederlandse ondertiteling het blijft een waardeloos bedrijf van mij mogen ze faliet gaan

  • Wesley Akkerman
   09 april, 2020 om 16:42

   Dan komen er heel veel mensen zonder baan te zitten hè, dat is nu meer vervelend dan een maand geleden 😉

 2. Bjorn
  10 april, 2020 om 6:54

  Voor een streamingdienst is de content erg mager,vooral voor volwassenen,dit is meer gericht op kinderen en tieners als je het mij vraagt maar dat is mijn mening,ieder het zijne natuurlijk.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.