Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Controller PlayStation 5 onthuld: dit is de nieuwe DualSense

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2020, 9:32 CategorieGaming

Sony heeft nog niet laten zien hoe de PlayStation 5 eruitziet, maar heeft nu wel de controller voor de console gepresenteerd: de DualSense. Sony heeft het over een andere boeg gegooid als we kijken naar het design van de controller, die in de verte nog iets weg heeft van de DualShock-controller.

DualSense: de controller voor de PlayStation 5

Eerder had Sony al wat veranderingen aangekondigd voor de controller. Zo is er nu haptische feedback en zijn er adaptieve triggers, waarmee de weerstand van de trigger veranderd kan worden op basis van context. Daarnaast is er een geïntegreerde microfoon, een usb-c-poort en een nieuw kleurenschema die doet denken aan het design van de PlayStation VR-headset. De deelknop van de DualShock 4-controller is nu de create-knop geworden en moet gamers meer opties geven met betrekking tot het delen van gameplaycontent.

Daarnaast is de PlayStation-knop nu anders. Op de DualShock 4 is dit een ronde knop; dit keer heeft de knop de vorm van het logo. Verder leunt de nieuwe controller voor de PlayStation 5 hevig op DualShock 4-functies. Zo is er wederom een touchpad aanwezig en keert de lichtbalk terug (die zit nu meteen aan de voorkant). Ook blijft de symmetrie behouden en zien we beide analoge knuppels in het midden zitten. Wanneer de lancering van de PS5 nadert, dan krijgen we ongetwijfeld meer te horen over de prijs en opties.

Je leest meer over de PlayStation 5 in ons artikel waarin we alles wat we tot nu toe weten opgesomd hebben. Daarnaast hebben we onlangs nog een overzicht geplaatst waarin we de beste games van dit moment behandelen. Ben je benieuwd hoe de PS5 het doet tegenover de Xbox Series X? Dan kun je hier de voorlopige vergelijking lezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.