Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Arcam brengt Auro 3D-technologie naar av-receivers

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2020, 10:18 CategorieReceivers

Goed nieuws voor bezitters van een Arcam av-receiver. Het bedrijf rolt namelijk een update uit waarmee ondersteuning voor de Auro 3D-technologie toegevoegd wordt.

Arcam laat deze week weten dat de AVR10, AVR20 en AVR30 av-receivers en de AV40 processor een update mogen verwachten waarmee ondersteuning voor Auro 3D toegevoegd wordt. Auro 3D werkt op eenzelfde manier als Dolby Atmos en DTS:X maar in een optimale set-up wordt uitgegaan van drie lagen; de laag op oorhoogte, de ‘hoogte’ laag en de zogenaamde ‘voice of god’ boven de luisterpositie. Met deze drie lagen, waarbij zich boven de luidsprekers van de 5.1-opstelling schuin naar beneden gerichte luidsprekers bevinden, moet een overtuigend 360 graden geluid weergegeven worden waardoor je jezelf nog beter in de actie/omgeving waant.

Om hier gebruik van te maken op één van de hierboven genoemde apparaten heb je een Blu-rayspeler, een met Auro 3D uitgeruste Blu-raydisc en natuurlijk een compatibele luidsprekeropstelling nodig. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, waarover je alles kunt lezen in ons achtergrondartikel over Auro 3D. Naast native Auro 3D-content kunnen de receivers ook gebruikmaken van de Auro 3D-upmixer. Hierdoor kan elke soort content naar Auro 3D omgezet worden.

De update voor de Arcam av-receivers en processor wordt sinds gisteren uitgerold.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.