Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox Series X: Microsoft maakt volledige lijst specificaties bekend

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2020, 13:55 CategorieGaming

Microsoft heeft maandag de volledige lijst met specificaties bekendgemaakt die aanwezig zijn in de aankomende Xbox Series X-spelcomputer. Zo beschikt de console in elk geval over 1 TB aan interne opslagruimte, op een solid state drive (ssd) en 16 GB aan werkgeheugen.

Specs Xbox Series X bekend

We hebben de specificaties hieronder overgenomen. Microsoft publiceerde ze op Xbox Wire.

  Specificaties Xbox Series X
CPU 8x Cores @ 3.8 GHz (3.66 GHz w/ SMT) Custom Zen 2 CPU
GPU 12 TFLOPS, 52 CUs @ 1.825 GHz Custom RDNA 2 GPU
Die Size 360.45 mm2
Process 7nm Enhanced
Memory 16 GB GDDR6 w/ 320mb bus
Memory Bandwidth 10GB @ 560 GB/s, 6GB @ 336 GB/s
Internal Storage 1 TB Custom NVME SSD
I/O Throughput 2.4 GB/s (Raw), 4.8 GB/s (Compressed, with custom hardware decompression block)
Expandable Storage 1 TB Expansion Card (matches internal storage exactly)
External Storage USB 3.2 External HDD Support
Optical Drive 4K UHD Blu-Ray Drive
Performance Target 4K @ 60 FPS, Up to 120 FPS

De volledige unit wordt koel gehouden door een ventilator van 13 centimeter, die lucht naar boven blaast vanaf de onderkant. Het werkgeheugen is als volgt ingedeeld: 10 GB voor videogames, 3,5 GB voor het standaardgeheugen en 2,5 GB voor het besturingssysteem. Daarnaast ondersteunt de Xbox Series X speciale geheugenkaarten tot 1 GB, die je aan de achterkant kunt plaatsen. Gelukkig kun je ook via usb 3.2 een externe harde schijf aansluiten. Ook is er nog een 4k Blu-ray-speler aanwezig in de toren voor naast de tv.

De verwachting is dat games straks in 4k en 60 tot 120 frames per seconde afgespeeld worden. Verder is er dit keer een ssd aanwezig, waarmee spellen merkbaar sneller geladen worden dan nu het geval is. Daarnaast stelt de nieuwe schijf spelers in staat meerdere games te pauzeren en naar de achtergrond te verplaatsen, die opgepakt kunnen worden wanneer daar weer ruimte voor is. Eerder maakte Microsoft al meer informatie bekend over de Xbox Series X. Die info kun je vinden in dit nieuwsbericht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.