Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

WiSA brengt Dolby Atmos-ondersteuning via firmware-update

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2020, 9:38 CategorieSoftware

WiSA is een standaard voor de draadloze overdracht van audiosignalen die al wat jaren bestaat. Het is echter pas de laatste tijd dat de standaard aan populariteit weet te winnen. WiSA maakt surround sound zonder kabels mogelijk, maar vooralsnog zonder ondersteuning voor Dolby Atmos. Daar komt binnenkort verandering in middels een firmware-update.

De afgelopen weken hebben we diverse artikelen omtrent de WiSA-standaard voor draadloze audio gepubliceerd. Zo kun je in ons WiSA achtergrondartikel lezen wat de standaard precies inhoudt en hoe het werkt. In onze review van System Audio en Primare geven we je een praktijkvoorbeeld van een WiSA-opstelling.

Naast Prima en System Audio zijn er nog diverse andere fabrikanten die met de WiSA-standaard aan de slag zijn gegaan. Zo bieden LG tv’s ondersteuning voor de standaard, al is dit middels een usb-adapter. Ook Bang & Olufsen, Microsoft Xbox, Harman Kardon, Denon, Marantz en TCL zijn lid van de WiSA-organisatie en hebben reeds of komen nog met producten die de standaard ondersteunen.

WiSA biedt momenteel nog niet de mogelijkheid om een Dolby Atmos-opstelling draadloos te installeren, maar daar moet middels een firmware-update die in het tweede kwartaal verschijnt verandering in komen. Na deze update kunnen gebruikers Dolby Atmos hieght, side height en rear height kanalen instellen voor hun draadloze opstelling.

We are very excited to create the opportunity for our TV and transmitter partners to send Atmos content wirelessly to WiSA Certified speakers as well as allow our speaker members to enhance their wireless audio assortments with Atmos solutions. Adding this capability answers requests we have received from WiSA members as well as consumers and we look forward to seeing WiSA Ready and WiSA Certified products in the field that dramatically simplify the process of creating three-dimensional immersive audio experiences in the home.

  • Delen:

Reacties

  1. machiel
    12 maart, 2020 om 10:22

    Is er ook iets bekend over de kwaliteit van de atmos stream?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.