Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Videogame The Last of Us krijgt een eigen HBO-serie

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2020, 9:13 CategorieStreamingdiensten

Gameontwikkelaar Naughty Dog werkt samen met betaalzender HBO aan een serie omtrent de populaire videogame The Last of Us. Chernobyl-bedenker Craig Mazin leidt het project, samen met Naughty Dogs eigen Neil Druckmann. Druckmann is schrijver en executive producer.

HBO werkt aan The Last of Us-serie

Daarnaast werkt de directeur van de studio en Sony’s eigen PlayStation Productions ook mee aan de ontwikkeling. De serie gaat over de gebeurtenissen uit de eerste game in de serie. De oudere man Joel krijgt de taak om een jonge meid, genaamd Ellie, uit een quarantinezone te smokkelen. Al gauw komen ze in allerlei problemen terecht: niet alleen moeten ze het opnemen tegen andere mensen, ook nemen ze het op tegen geïnfecteerde personen. Mogelijk wordt er ook iets gedaan met The Last of Us 2, maar dat is niet zeker.

Films en series die gebaseerd worden op videogames, kennen weinig succes. Onlangs hebben we wel kunnen genieten van Detective Pikachu en Sonic the Hedgehog, maar dat kwam doordat de makers heel veel vrijheid gekregen hebben. Videogameverhalen zijn vaak niet jé van hét, maar bij The Last of Us is dat wel anders. Het is immers het sterkste punt van de videogame. Er zal dus niet heel veel gedaan hoeven te worden om het verhaal interessant te maken voor iedereen die niet gamet. Later brengt HBO nog meer PlayStation-series uit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.