Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos neemt afscheid van controversiële Recycle Mode

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2020, 9:21 CategorieLuidsprekers

Sonos heeft afscheid genomen van het recycleprogramma waarmee oudere apparaten in feite helemaal nutteloos verklaard werden. Dat gaat dan om apparaten die in de Recycle Mode geplaatst zijn. Dergelijke apparaten konden dan bij de fabrikant ingeruild worden voor een nieuw model, met dertig procent korting.

Sonos: apparaten inruilen nog steeds mogelijk

Het inruilprogramma bestaat echter nog steeds, maar je hoeft hiervoor apparaten dus niet in de Recycle Mode te plaatsen. Hierdoor hebben klanten zelf de mogelijkheid te bepalen wat ze met hun oude speakers doen: weggeven, alsnog opsturen, weggooien of zelf houden. De speciale modus is sinds vorige week uit de app verdwenen en de tekst is ook aangepast met de nieuwe boodschap. In de komende weken zal de website ook de veranderingen duidelijk maken. Hiermee lost Sonos een groot irritatiepunt op van gebruikers.

De Recycle Mode is controversieel. Wanneer je die namelijk activeert, dan werkt het product nog maar voor 21 dagen. Daarna is het in feite een steen, aangezien de functionaliteit helemaal verdwenen is. Klanten vroegen zich af waarom Sonos dit precies doet en hoe het zit met het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf. Nu wil het speakermerk graag hebben dat klanten hun speakers, voor het inruilen, terugbrengen naar de fabrieksinstellingen. Dat is in de meeste gevallen aan te raden: wanneer je hem weggeeft, opstuurt of naar de recycling brengt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.