Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Powerbeats4 krijgt ingebouwde Siri-ondersteuning en gaat langer mee

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2020, 20:23 CategorieHoofdtelefoons

Op het web circuleren de eerste afbeeldingen van wat de Powerbeats4 moet zijn al rond. Het ontwerp is ten opzichte van zijn voorganger iets veranderd en de accuduur zou verbeterd zijn. Ook is ondersteuning voor Apple’s digitale assistent Siri ditmaal ingebouwd.

Gebaseerd op AirPods-platform

De Powerbeats4 is voorzien van Apple’s zelfgemaakte H1 chip. Deze chip zorgt ervoor dat de oortjes beter verbinding kunnen maken met andere apparaten. Ook kan Siri door de aanwezigheid ervan direct worden aangeroepen, in plaats van eerst voorgeprogrammeerd te moeten worden. De H1 was eerder al te vinden in de tweede generatie AirPods en de AirPods Pro. In de Powerbeats3 was nog de W1 processor te vinden. Qua geluid moeten ze minstens net zo goed zijn als de Powerbeats Pro. Voor het afspelen van audio wordt dan ook gebruik gemaakt van een bredere frequentieband.

Het ontwerp van de oortjes heeft een kleine make-over ondergaan. Zo gaat de kabel nu achter het oor langs, in plaats van aan de voorkant. Net als bij zijn voorganger is de behuizing waterdicht, zodat ze goed tegen zweet en regen kunnen. Dat maakt ze natuurlijk erg geschikt voor gebruik tijdens het sporten. De oortjes zijn ontworpen voor ergonomisch comfort en moeten een prettige luisterervaring bieden. Met de ‘Beats Button’ die in het rechteroortje is geïntegreerd kun je eenvoudig wisselen tussen afspelen, pauzeren, doorspoelen en zelfs bellen.

Verbeterde accuduur en snel opladen

De batterij zou het in het nieuwe model een stuk langer moeten uithouden. Waar de Powerbeats3 het na zo’n 12 uur voor gezien hield, moet zijn opvolger pas na 15 uur het bijltje erbij neergooien. Ook is er de mogelijkheid tot snelladen. De oortjes moeten na vijf minuten opladen weer een uur vooruit kunnen. Het opladen zelf gaat door middel van een Lightning-poort.

De Powerbeats4 moet beschikbaar komen in het rood, zwart en wit. Welke prijs voor de oortjes gevraagd wordt is nog niet bekend. Mogelijk zal de introductieprijs hetzelfde zijn als die van zijn voorganger, dus zo’n 200 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.