Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Met DoNotPay deel je gemakkelijk je logingegevens van streamingdiensten (update)

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2020, 9:47 CategorieStreamingdiensten

Met de browserextensie van DoNotPay kun je heel gemakkelijk en snel je inloggegevens van verschillende videostreamingdiensten delen. Je hebt hiervoor een browser nodig die ondersteuning aanbiedt voor Chrome-extensies en natuurlijk abonnementen die je met iemand wil delen.

Inloggegevens delen DoNotPay

Wanneer je de extensie geïnstalleerd (in bijvoorbeeld Google Chrome, Firefox of Microsoft Edge Chromium), dan ga je naar de website waar je een abonnement hebt (zoals Netflix of Spotify). Je logt in en drukt vervolgens op de nieuwe knop in je browserbalk (van DoNotPay, dus) waarmee je een link genereert. Die link kun je met vrienden en familie delen via berichtendiensten of de mail. Je kunt er ook een verzoek van maken; je krijgt toegang tot dienst x, maar dan wil ik de content op dienst y kunnen bekijken.

Het mooie aan de aangemaakte link is dat wanneer iemand erop klikt, ze meteen toegang hebben tot jouw account. Ze hebben dan niet je inloggegevens in handen, maar kunnen we de content van de dienst bekijken. Het wachtwoord voor de dienst wordt versleuteld, laat Venturebeat weten, en zelf niet verstuurd. De link verstuurt als het ware de benodigde cookies mee, waardoor inloggen mogelijk is. Er zit geen limiet op het aantal mensen waarmee je de link deelt; maar er is wel een limiet op het aantal gebruikers dat gelijktijdig gebruik kan maken van de dienst in kwestie.

Update: De extensie is inmiddels alweer uit de Chrome Web Store verdwenen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.