Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Komst oprolbare oled tv LG mogelijk weer vertraagd

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2020, 10:50 CategorieOled tv's

2020 moet voor LG het jaar van de eerste oprolbare oled tv worden, maar de kans is groot dat de lancering ook dit jaar uitgesteld wordt. De oprolbare RX-serie oled tv van LG, die eigenlijk in 2019 al gepresenteerd werd, moet volgens LG in de zomer van dit jaar te koop zijn, maar volgens nieuwe geruchten lijkt dat doel niet gehaald te worden.

Volgens het Koreaanse nieuwsmedium The Elec heeft LG Display problemen met de productie van de oprolbare panelen. De yield – het aantal panelen dat van de bang rolt en voldoet aan de strenge eisen – zou veel te laag liggen. Dit zou met name komen door de kwetsbaarheid van de zeer dunne glazen substraten. Deze substraten hebben een dikte van minder dan 0,2mm en zijn dus zeer breekbaar. LG Display zou dit naar verluidt willen oplossen door in plaats van glas een flexibele plastic coating toe te voegen. Hierdoor zou het oprolbare paneel lichter en flexibeler kunnen worden, maar ook krasgevoeliger.

Kortom, het lijkt erop dat LG de lancering die voor de zomer van 2020 gepland staat niet gaat halen, zeker in combinatie met de andere problemen waar de hele wereld momenteel mee te maken heeft. Maar, er zal niet snel iemand van wakkeer liggen, want de 65-inch oprolbare oled tv uit de RX-serie moet maar liefst 60.000 euro gaan kosten.

 • Delen:

Reacties

 1. bert
  18 maart, 2020 om 11:43

  Deze gaan we erg missen !

 2. Sander
  18 maart, 2020 om 13:09

  Jammer zeg, iemand al een idee wanneer de andere LG 2020 Oled modellen beschikbaar zullen zijn?

 3. sir oled
  18 maart, 2020 om 15:58

  Beste,

  Alle nieuwste modellen waaronder de Cx reeks zou vanaf mei in de winkels moeten liggen de Bx oleds volgen een maand later wel echter onder voorbehoud inzake de corona pandemie.

  Mvg,

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.