Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Google werkt aan Chromecast Ultra-opvolger met Android TV’

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2020, 9:21 CategorieMediaspelers

Als we de geruchten mogen geloven dan werkt Google achter de schermen aan een Chromecast Ultra-opvolger met Android TV-software aan boord. Daarnaast zou de zoekmachinegigant voornemens zijn een afstandsbediening mee te leveren.

Chromecast Ultra met Android TV op komst – gerucht

De Chromecast is altijd een handig apparaat geweest voor mensen met en zonder smart tv, om content vanaf een mobiel apparaat op het grote scherm in de huiskamer te krijgen. Er is geen ingewikkelde interface om rekening mee te houden, aangezien je direct streamt vanuit een app die je al kent. Dat is altijd de kracht van de Chromecast geweest. Nu lijkt Google toch iets aan die strategie te willen veranderen: de opvolger van de Chromecast Ultra krijgt, naar verluidt, Android TV aan boord. Maar is dat erg of juist een prima toevoeging?

Een echt oordeel kunnen we nog niet vellen, maar het kan een prima toevoeging zijn – mits de basis van de Chromecast Ultra behouden blijft. Gebruikers zouden dus nog steeds content en games moeten kunnen streamen van hun smartphone of tablet. Als je voor een relatief lage prijs dan ook nog toegang krijgt tot Android TV – en dus meer opties voorgeschoteld krijgt als je het tv-platform gebruiken wil – dan lijkt dat alleen maar voordelen op te leveren. Google heeft hierover nog niets bekendgemaakt en het is niet bekend wanneer dat gebeurt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.