Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google lijkt te werken aan gratis films met advertenties

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2020, 9:40 CategorieStreamingdiensten

Google biedt via zijn eigen Google Play Movies-dienst al een groot aanbod van films aan die gehuurd of gekocht kunnen worden. Het lijkt er echter op dat het Amerikaanse bedrijf ook gaat komen met films die gratis te bekijken zijn, al moet je daarvoor wel rekening houden met reclames.

In de code van versie 4.18.37 van de Google Play Movies-app voor Android hebben slimme koppen van XDA Developers verwijzingen gevonden naar een mogelijk nieuwe propositie van Google. Er is namelijk tekst in de code verschenen waarin staat dat een film gratis te bekijken is met advertenties. De functie is niet zichtbaar in de app en staat alleen in de code omschreven, dus of het uiteindelijk ook echt door Google geïmplementeerd zal worden is nog maar de vraag.

Daarbij ontbreken natuurlijk de details nog. Mogelijk biedt Google gratis films met advertenties alleen aan in specifieke regio’s, zoals de Verenigde Staten. Dit zou niet vreemd zijn aangezien YouTube eind 2018 de mogelijkheid voor inwoners van de Verenigde Staten introduceerde om zo’n 100 films gratis te bekijken met advertenties.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.