Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Gamedownloads uit PlayStation Store zijn voorlopig (nog) langzamer

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2020, 16:11 CategorieGaming

Sony laat weten dat gamedownloads voorlopig een stuk langzamer zijn in de PlayStation Store, zodat het internet niet onder druk komt te staan. De verandering zal geen effect hebben op de potjes multiplayer, aangezien dat deel van het netwerk voorlopig intact blijft.

Downloads PlayStation Store (nog) langzamer

In veel gevallen zullen de downloads trager aanvoelen dan normaliter het geval is (helaas staat PlayStation er niet om bekend dat gamers hun games snel kunnen downloaden), en in een enkel geval wordt het downloaden uitgesteld. Sony is hiermee het eerste gamebedrijf dat aangeeft dergelijke maatregelen te nemen tijdens de periode van het coronavirus. Andere bedrijven gingen de Japanse fabrikant al voor. Zo gaven verschillende streamingdiensten en socialmediaplatformen al aan de kwaliteit van video voorlopig te beperken.

De maatregelen worden door alle bedrijven om dezelfde reden genomen: om te voorkomen dat het internet nu te veel data te verwerken krijgt, nu een groot deel van de wereld thuiszit of -werkt. Het idee is dat iedereen zodoende toegang blijft hebben tot snel internet. Sony werkt hiervoor met verschillende internetaanbieders in Europa. Helaas heeft het bedrijf niet laten weten in hoeverre de downloads trager worden van de PlayStation Store, dus dat is iets wat we de komende dagen mogelijk zelf gaan ondervinden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.