Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple gaat voor de draadloze thuisbioscoop met nieuw patent

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2020, 10:01 CategorieLuidsprekers

Draadloze thuisbioscopen waarbij de luidsprekers zonder kabels met elkaar kunnen communiceren winnen alsmaar aan populariteit. WiSA is met een opkomst bezig en natuurlijk laat Sonos ook al een tijdje zien wat de mogelijkheden zijn. Apple lijkt echter ook een stukje van de taart te willen hebben, zo blijkt uit een nieuw patent.

Apple zou bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen systeem voor de draadloze thuisbioscoop, zo blijkt uit een patent dat het bedrijf gekregen heeft en dat opgepikt is door PatentlyApple. Het patent is alweer de derde versie van een door Apple (op papier) ontwikkeld draadloos homecinemasysteem. De techniek is samen met KSC Industries ontwikkeld en dat bedrijf werkt weer voor vele grote merken op het gebied van audio.

Uit het patent kunnen we opmaken dat Apple’s versie van een draadloos homecinemasysteem bestaat uit 5.1 of 7.1 kanalen. De luidsprekers worden in twee delen opgedeeld; voorin de ruimte en achterin de ruimte. De communicatie tussen beide delen is draadloos, waarbij gebruik wordt genaakt van een zender en een ontvanger. Het is echter ook mogelijk alle luidsprekers draadloos met elkaar te laten communiceren, door elke luidspreker uit te rusten met een zender en een uitvanger.

Het systeem toont veel gelijkenissen met de WiSA-techniek, waarbij ook snel geschakeld kan worden tussen bijvoorbeeld een 5.1-kanaals en een 7.1-kanaals opstelling. Vooralsnog blijft het echter gissen wat de precieze werking van het systeem is, en bovendien weten we niet eens zeker of Apple hier nog actief aan werkt. Het Amerikaanse bedrijf dient jaarlijks honderden patenten in en maar een klein aantal hiervan wordt uiteindelijk op de markt gebracht.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  02 maart, 2020 om 16:02

  Geef mij maar reciever met bekabelde boxjes. En een echte uhd speler met schijven dan heb je het beste beeld en geluid 7.4.1 echt dolbyatmos en dts X.
  Ook natuurlijk een klasse tv zoals OLED van lg erbij en je bioscoop is kompleet en genieten maar. Dan met al dat draadloze spul. Alleen senheiser heeft soundbar die mijn installatie benaderd kost wel 2400 euro maar dan heb je ook wat. De rest is niks zonder van je geld.

  • Mike
   02 maart, 2020 om 21:34

   Leuk, ergens ver in de toekomst wanneer het misschien ooit op de markt komt

 2. Roy Hill
  02 maart, 2020 om 20:34

  Benieuwd naar het eventuele resultaat hiervan

 3. Arnoldicus
  03 maart, 2020 om 8:57

  Frans heeft groot gelijk, bekabelt is het beste en daar kan niets tegens op, grote onzin is de rest.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.