Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox-baas ziet Amazon en Google voortaan als directe concurrentie

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2020, 9:27 CategorieGaming

Xbox-baas Phil Spencer heeft in een interview laten weten dat hij voortaan Amazon en Google als directe concurrentie ziet. Spencer is van mening dat zowel Sony als Nintendo op korte termijn geen goede infrastructuur kunnen bouwen voor een eigen gamestreamingdienst.

Xbox versus Amazon en Google

Dat laat Spencer weten in een interview met de redactie van Protocol. De volledige uitspraak luidt als volgt:

When you talk about Nintendo and Sony, we have a ton of respect for them, but we see Amazon and Google as the main competitors going forward. That’s not to disrespect Nintendo and Sony, but the traditional gaming companies are somewhat out of position. I guess they could try to re-create Azure, but we’ve invested tens of billions of dollars in cloud over the years.

Het is niet vreemd dat Microsoft zo’n uitspraak doet. Het bedrijf werkt al jaren aan een toekomst zonder Xbox of gameconsoles in het algemeen door te werken aan Project xCloud, de eigen gamestreamingdienst. Google heeft eind vorig jaar natuurlijk de Google Stadia-dienst gelanceerd, terwijl Amazon ondertussen ook aan een eigen cloudgamingservice werkt.

Bij Microsoft draait het er niet om hoeveel spelcomputers je verkoopt als bedrijf. Helemaal niet terwijl twee andere bedrijven ondertussen gaming naar ongeveer zeven miljard mensen brengen door middel van het internet. Waarschijnlijk betekent dit dat de toekomstige console wars zal plaatsvinden in de cloud en datacenters — in elk geval als het aan Microsoft ligt. Desondanks lijkt cloudgaming nog een ver-van-mijn-bed-show voor heel veel gamers en mensen die niet zo vaak gamen, helemaal omdat zowel Microsoft en Sony dit jaar van plan zijn respectievelijk de Xbox Series X en PlayStation 5 te lanceren.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.