Trailer: kunstmatige intelligentie-strijd in derde seizoen Westworld

21 februari 2020 2 Minuten 0 Reacties
westworld

HBO-serie Westworld gaat binnenkort zijn derde seizoen in, dus besloot HBO een vrij uitgebreide trailer uit te brengen.

In de trailer zien we onder andere Dolores (gespeeld door Evan Rachel Wood), die we al vanaf het eerste seizoen kennen. Er is ook ruimte voor een nieuw personage. Hoe hij heet en wie hij is, dat is nog onbekend, maar hij wordt gespeeld door Breaking Bad-ster Aaron Paul.

Westworld seizoen 3

Maker van de serie Jonathan Nolan omschrijft het gevoel dat hij mensen wil meegeven in dit seizoen: “De ‘Nieuwe Wereld’ toont een blik op de schoonheid van een dystopie. De wereld mag van binnen dan corrupt zijn, het kan wel zijn overdekt met een mooie laag. We waren op zoek naar een type dystopie dat we nog nooit hebben gezien.”

Als je geen spoilers wil lezen, dan raden we je aan niet verder te lezen.

Dystopisch is het zeker, want waar we in het eerste seizoen als mensheid nog redelijk de baas waren over de robot-medebewoners van de aarde, sloeg dat in het tweede seizoen om toen de robots in opstand kwamen tegen de mens. In dit derde seizoen gaat Nolan nog een stap verder: dan gaan robots keihard tegen andere robots in.

Aaron Paul

De reden hiervoor is dat Dolores heeft weten te ontsnappen van haar thuis en dan het personage van Aaron Paul tegenkomt. Als we de trailer mogen geloven dan heeft iemand een mooie toekomst van Paul’s personage weggenomen. Dolores wil hem waarschuwen voor die mysterieuze slechterik, maar ondertussen krijgt de ontsnapte Dolores een gefocuste Maeve op haar dak. Maeve wil haar een kopje (of moertje) kleiner maken.

Kortom, er staat ons een groot gevecht te wachten, waarop je in deze explosieve trailer alvast een voorproefje krijgt:

Naast Dolores zijn er veel andere personages die terugkeren, waaronder The Man in Black (Ed Harris), Bernard (Jeffrey Wright), Charlotte (Tessa Thompson) en Stubbs (Luke Hemsworth). Echter zullen ze zich nu veelal in een andere en hypermoderne omgeving bevinden.

In tegenstelling tot wat de trailer en eerder nieuws aangeeft kunnen we in Nederland de aflevering zien op 16 maart via Ziggo Movies & Series XL – HBO. In Amerika is deze wel op 15 maart te streamen.

Reacties (0)