Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nvidia Geforce Now verliest tweede uitgever van populaire videogames

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2020, 9:37 CategorieGaming

Met de gamestreamingdienst Nvidia Geforce Now zou je al je huidige pc-games naar andere apparaten moeten kunnen streamen. Die belofte brokkelt langzaamaan af, nu ook een tweede, grote uitgever besluit zijn videogames terug te trekken van de opkomende dienst: Bethesda, maker van Fallout- en Elder Scrolls-games.

Nog een uitgever minder voor Nvidia Geforce Now

Vlak nadat de gamestreamingdienst uit de bèta kwam, besloot Activision (bekend van de Call of Duty-spellen) zijn games terug te trekken. De reden: het bedrijf wil betere voorwaarden voor een deal. Nu heeft uitgever Bethesda dus besloten hetzelfde te doen en dat is een grote klap voor Nvidia Geforce Now: de dienst moet het voortaan zonder franchises als Fallout, The Elder Scrolls, Rage, Doom, Wolfenstein en Prey doen. Alleen het videospel Wolfenstein: Youngblood blijft beschikbaar, al is nu niet precies duidelijk waarom dat zo is.

Beide bedrijven hebben officieel niet bekendgemaakt waarom ze zich nu terugtrekken van de dienst, maar de kans is groot dat het om het licentiëren van hun videogames gaat. En daar is geld mee gemoeid. Nu Nvidia Geforce Now een product is waar gamers geld voor betalen, willen de uitgevers dus extra geld zien (geld dat met hun producten verdiend wordt). Ondertussen kun je wel enkele Bethesda-games spelen op Google Stadia, waar onder meer Youngblood en Rage beschikbaar zijn. Doom Eternal moet later dit jaar verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.