Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix laat je nu de autoplayfunctie uitschakelen

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2020, 9:38 CategorieStreamingdiensten

Netflix-abonnees klagen al jaren over de autoplayfunctie van de videostreamingdienst, die video’s automatisch start op de thuispagina. Daarom is het goed om te zien dat het bedrijf aankondigt dat je die functie eindelijk kunt uitschakelen. Browsen kan zo weer leuk worden.

Autoplayfunctie van Netflix uitschakelen

Je kunt de autoplayfunctie van Netflix voor twee verschillende momenten uitschakelen. Dat kun je doen voor het beginnen van de volgende aflevering in een serie en voor het moment waarop je door de content bladert. Zo begint de video of trailer niet meteen wanneer je even de beschrijving aan het lezen bent. De eerste optie is al sinds 2014 beschikbaar, maar die tweede optie is vanaf nu beschikbaar. Dit geldt vooralsnog alleen voor de content waar je doorheen scrolt op de thuispagina van de populaire videostreamingdienst.

Vooral het automatisch afspelen van video’s en trailers op de thuispagina leverde Netflix heel wat kritiek op. En het is ook vervelend, als je probeert te besluiten wat je wil kijken terwijl op de achtergrond er ineens van alles gestart wordt. Door de jaren heen hebben mensen van alles geprobeerd om de dienst te laten luisteren naar de kritiek (één iemand heeft er zelfs een Twitter-account voor aangemaakt) en het lijkt erop dat het bedrijf eindelijk luistert naar zijn klantenbasis. Dat is in elk geval één irritatie minder in het dagelijkse leven.

  • Delen:

Reacties

  1. DAVI
    08 februari, 2020 om 21:34

    Goede ontwikkeling!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.