Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft brengt nieuwe dashboardinterface voor Xbox One uit

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2020, 9:42 CategorieGaming

Microsoft heeft laten weten dat het vernieuwde en versimpelde Xbox One-dashboard vanaf nu uitgerold wordt naar alle gebruikers. Het nieuwe design geeft gamers de mogelijkheid snel meer apps en games op te starten die ze onlangs nog gebruikt hebben. Er is meer ruimte voor de verschillende snelkoppelingen.

Nieuwe dashboard voor Xbox One

Het nieuwe dashboard werd de afgelopen zes maanden getest door Microsoft, waardoor we op het gebied van gebruikerservaring waarschijnlijk weinig te klagen hebben. Het is inderdaad gemakkelijker recente games en apps te vinden, die voorheen soms nog wel eens verborgen waren. Het nieuwe design borduurt verder op wat Microsoft bij de vorige updates gedaan heeft: er is genoeg ruimte voor artwork van de game die je speelt, terwijl er elders op het scherm snelkoppelingen staan naar andere zaken (en ja, helaas ook reclame).

Daarnaast stelt Microsoft gamers met een Xbox One in staat het notificatiegebruik te veranderen. Je kunt voortaan zelf bepalen waar de berichten in beeld verschijnen, zodat ze hopelijk in de toekomst niet meer in de weg staan. Mocht een gameontwikkelaar van tevoren de locatie bepaalt hebben, dan trek je aan het kortste eind, maar over het algemeen valt dat mee. Je hebt de keuze uit zes verschillende plekken. Verder heeft de app voor je apps en games een update gekregen, waardoor content ordenen en herkennen simpeler moet zijn.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.