Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Meteen verder gamen na een reboot: Xbox Series X kan het

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2020, 18:54 CategorieGaming

Microsofts aankomende console Xbox Series X maakt het mogelijk om een game meteen weer verder te spelen nadat je het apparaat hebt gereboot. Dit heeft Larry Hryb van Microsoft uitgelegd in een podcast.

Gewoon doorspelen op Xbox Series X

Het is dus niet meer nodig om na opnieuw opstarten een game weer helemaal opnieuw te starten, want je kunt verder spelen alsof je alleen de pauzeknop had ingedrukt. Op zich zit er ook zoiets ingebouwd in Xbox One om verder te spelen waar je gebleven was, maar ditmaal wordt het mogelijk voor meerdere games tegelijk. Of je nu even besluit een ander spel te doen of je hele console opnieuw opstart, dat maakt niet uit. Een welkome toevoeging, want gameconsoles moeten regelmatig worden geüpdatet en dat betekent vaak dat een herstart nodig is.

Gamers die bang zijn dat hun voortgang verdwijnt in de game die ze spelen, hebben vaak de neiging om de console dan maar aan te laten staan tot ze verder spelen. Dat vergt straks onnodig energie, want de game gaat gewoon verder waar je gebleven was.
Daarnaast werd er meer verteld over ‘audio ray tracing’, wat betekent dat niet alleen de lichtval in games realistischer is (iets dat light ray tracing wordt genoemd), maar dat dit ook wordt doorgevoerd naar het geluid in het spel. Zo kan een kogel die in een holle ruimte wordt geschoten nog realistischer klinken.

Flinke GPU

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat voor de huidige Xbox-generatie, Xbox One, een nieuwe dashboardinterface komt. Ook werd deze week bekendgemaakt dat de Xbox Series X een gpu van 12 teraflops krijgt. Dat is aanzienlijk meer dan je in de Xbox One tegenkomt: maar liefst acht keer zoveel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.