Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG brengt Dolby Atmos naar Apple TV-app en AirPlay 2

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2020, 10:02 CategorieSmart tv's

LG heeft aangegeven dat Dolby Atmos binnenkort ondersteund zal worden binnen de Apple TV-app voor zijn smart tv’s. Ook kan het audioformaat van Dolby in combinatie met AirPlay 2 gebruikt worden.

Eerder deze maand bracht LG de Apple TV-app uit voor zijn 2019 lcd- en oled-tv’s. Hoewel Dolby Vision direct ondersteund wordt viel het gebruikers op dat Dolby Atmos ontbreekt. Het audioformaat van Dolby zorgt voor een volwaardige surround-ervaring en wordt door Apple aangeboden binnen iTunes en Apple TV+.

LG laat nu tegenover FlatpanelsHD meteen weten dat de ondersteuning voor Dolby Atmos ook in de pijplijn zit, maar dat we hier nog even op moeten wachten. Dolby Atmos zal ondersteund worden binnen de Apple TV-app en ook voor het streamen van content via AirPlay 2. LG kan nog niet zeggen wanneer er een update uitgerold wordt die de ondersteuning toevoegt, maar het zou dit jaar nog moeten gebeuren. Ook is nog niet duidelijk of Dolby Atmos naar alle modellen vanaf 2018 komt.

Momenteel is LG de enige tv-fabrikant die Dolby Vision binnen de Apple TV-app ondersteunt. Ook Dolby Atmos wordt momenteel door geen andere fabrikant behalve Apple zelf (via de Apple TV box) ondersteund.

Lees ook ons artikel met alles dat je moet weten over de Apple TV-app, AirPlay 2 en HomeKit op smart tv’s.

 • Delen:

Reacties

 1. Freddy J Geschiere
  15 april, 2020 om 9:25

  Goedemorgen samen,
  Sinds een paar dagen beschik ik over de LGOLED 55e9PLA. Ik probeer meerde malen content van mijn iMac 27″ (2009) naar de LG OLED te krijgen. Het lukt maar niet. Mis ik een aantal apps in de “home” regel?
  Kijk ik op Youtube dan zie ik daar meerde apps staan waarvan 1 gebruikt wordt om de content te delen.

  Graag wat hulp, ik hoor het graag.

 2. Peter
  30 juni, 2020 om 9:52

  Sinds vandaag heeft Apple TV app of LG ondersteuning voor Dolby Atmos

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.