Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Gratis versie Google Stadia verschijnt ‘in de komende maanden’

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2020, 9:36 CategorieGaming

Google-vicepresident Phil Harrison heeft laten weten dat de gratis versie van Google Stadia ‘in de komende maanden’ gelanceerd wordt. Een precieze releasedatum kan de beste man echter niet geven, waardoor we dus niet weten of hij april, mei of misschien pas augustus bedoelt.

Gratis versie Google Stadia komt eraan

Wanneer de basisversie van Google Stadia beschikbaar is, dan kun je games spelen zonder maandabonnement, zonder kastje en zonder gedoe — rechtstreeks vanuit een Google-datacentrum, aldus Harrison. Nu is het nog zo dat je moet investeren in een Chromecast Ultra, speciale controller en een maandabonnement, terwijl daar bovenop de kosten voor de losse games komen (al krijg je elke maand wel toegang tot spellen die horen bij het maandabonnement).

Daardoor lopen gamers nog niet echt warm voor deze dienst. Er zitten te veel haken en ogen aan. Bovendien is het gameaanbod niet heel aantrekkelijk of uitgebreid, waardoor de interesse ook niet echt gewerkt kan worden.

Gelukkig is het zo dat elk gameplatform mettertijd beter wordt, wanneer er meer games beschikbaar zijn. Google beloofde eerder al dat 2020 zo’n 120 nieuwe titels moet brengen, waarvan tien, in elk geval tijdelijk, exclusief zullen zijn. Ondertussen wordt de druk hoog opgevoerd vanuit de concurrentie. Niet alleen door Microsoft — ook Nvidia heeft namelijk zijn nieuwe cloudgamingservice uitgebracht.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.