Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

DPG Media en Telenet plannen Vlaamse streamingdienst voor eind 2020

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2020, 10:20 CategorieStreamingdiensten

Vlaamse lezers krijgen er binnenkort weer een streamingdienst bij. Het Belgische DPG Media en Telenet willen namelijk samen voor het einde van dit jaar een Vlaamse streamingdienst opzetten. De dienst moet lokale en internationale content gaan aanbieden, maar over de exacte invulling is nog veel onduidelijk.

DPG Media en Telenet laten deze week gezamenlijk weten een joint venture te willen oprichten die zich moet gaan focussen op een streamingdienst voor zowel lokale als internationale content. Hiermee willen beide bedrijven naar eigen zeggen inspelen op het veranderende kijkgedrag en een alternatief bieden voor de reeds bestaande streamingdiensten. De dienst zal gericht worden op de Vlaamse kijker en moet te gebruiken zijn op zowel mobiele apparaten als televisies.

Toch is het nog afwachten of de dienst er echt gaat komen. De mededingingsautoriteiten moeten hun toestemming immers nog verlenen. Mocht die toestemming er komen dan wordt de joint venture actief en verwachten beide bedrijven voor het einde van dit jaar een eigen streamingdienst te lanceren. Wat we precies via de dienst kunnen bekijken is nog heel onduidelijk. DPG Media is in ieder geval eigenaar van de commerciële zender VTM, terwijl Telenet eigenaar is van de commerciële zenders Vier, Vijf en Zes. Ook heeft Telenet de diensten Play en Play More, waar in Vlaanderen inmiddels 400.000 kijkers een abonnement op hebben. DPG Media en Telenet staan naar eigen zeggen open voor een content-samenwerking met andere Vlaamse partijen, zoals de VRT.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.