Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple brengt binnenkort een nieuwe Apple TV uit’

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2020, 9:18 CategorieMediaspelers

Het lijkt erop dat Apple mogelijk binnenkort een nieuwe versie van de Apple TV uitbrengt. Dat blijkt uit recent uitgebrachte bèta-software voor de populaire mediaspeler. In de bèta van iOS 13.4 staan namelijk verwijzingen naar een onuitgebracht model.

Nieuwe Apple TV op komst – gerucht

Uit de verwijzingen is op te maken dat de nieuwe versie van de Apple TV gebaseerd wordt op dezelfde architectuur als die van de A12- en A13 Bionic-chips. Mogelijk krijgt de mediaspeler dus één van deze processor aan boord, processors die we eerder in iPhone-modellen tegenkwamen. De huidige Apple-mediaspeler, met ondersteuning voor 4k-content, beschikt over de A10X-chipset, dus dat zou een mooie sprong voorwaarts zijn. Elk jaar brengt Apple zo’n nieuwe processor uit; de A10X is bijna vier jaar oud inmiddels.

Desondanks is de Apple TV 4K momenteel al één van de meest krachtige mediaspelers van dit moment, dankzij de A10X-processor. Die versie van de mediaspeler verscheen in september 2017, waardoor het dus niet vreemd is dat Apple naar een opvolger zou kijken. Helemaal omdat het Amerikaanse bedrijf nu diensten als de videostreamingdienst en Apple Arcade heeft, waardoor de box een stuk breder ingezet kan worden dan destijds. Helaas zijn er geen aanwijzingen gevonden voor het bestaan van een nieuwe afstandsbediening.

 • Delen:

Reacties

 1. Benno
  21 februari, 2020 om 12:37

  Ik wil mijn nieuwe Epad op mijn Phillips tv aansluiten. Ik heb een HDMI kabel gekoppeld een usb deel en de andere kant is de ingang naar een Epad.
  Het lukt me niet het beeld te krijgen.
  Hoe moet het wel?
  Dank voor antwoord
  Benno

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.