Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Activision Blizzard verwijdert zijn games van Nvidia’s GeForce Now

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2020, 1:17 CategorieGaming

Nvidia was één van de eerste aanbieders van gamen in de cloud. Dat betekent spellen spelen via een server. Hierdoor hoeven grote gamebestanden niet meer op je eigen PC of console te worden geïnstalleerd. Google doet het nu met Google Stadia, maar Nvidia was de grondlegger hiervan. Of het zal overleven is de vraag: het machtige Activision Blizzard heeft zijn games van Nvidia GeForce Now verwijderd.

Nvidia GeForce Now

De dienst Nvidia GeForce Now werkt als volgt: een klant krijgt een flinke gamebibliotheek om uit te kiezen, terwijl hij of zij alsnog per game betaalt. De uitgeverij ontvangt dus zoals normaal zijn geld. Echter is het verschil dat je het spel niet hoeft te installeren op je PC, maar deze op een server van Nvidia beschikbaar wordt gemaakt (tegen een vergoeding). Het enige dat je nodig hebt is een stevige internetverbinding om te zorgen dat de gegevensoverdacht snel en zonder haperingen gaat.

Nvidia’s GeForce Now maakt het mogelijk om PC-games te spelen over het internet, maar moet het vanaf nu doen zonder enkele van de grootste PC-games: Overwatch, World of Warcraft en alle Call of Duty-games. Deze spellen van de uitgever Activision Blizzard zijn nu nog geen week nadat de dienst officieel live ging al offline gehaald.

Grand Theft Auto

Deze uitgever is niet alleen. Andere grote gamebedrijven, waaronder Capcom, EA, Square Enix en Rockstar, hebben na de beta van Nvidia’s clouddienst besloten de stekker eruit te trekken. Dat betekent dat bijvoorbeeld spellen als FIFA, Grand Theft Auto en Resident Evil schitteren in afwezigheid.

Het zou niet als een verrassing moeten komen voor Nvidia, dat voor de dienst officieel live ging nog alle uitgevers zou hebben gebeld om te controleren of ze op de dienst wilden blijven. Echter heeft zowel Nvidia als Activision Blizzard nog niet gereageerd op het nieuws. Nvidia is alleen met de waarschuwing gekomen dat de spellen niet langer beschikbaar zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.