Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox Series X heeft aanvankelijk geen exclusieve first-party games

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2020, 9:35 CategorieGaming

Microsoft heeft laten weten dat de Xbox Series X aanvankelijk geen exclusieve first-party games krijgt die je alleen op deze console kunt spelen. In plaats daarvan leunt het bedrijf op zijn Xbox Play Anywhere-strategie en zal de spelcomputer volledig backwards compatible zijn.

Geen exclusieve games voor Xbox Series X

De komende twee jaar zullen alle games van Microsoft op de huidige en aankomende platformen van het bedrijf beschikbaar zijn, laat Matt Booty weten in een interview met MCV. Dit insinueert dat het bedrijf uiteindelijk wel voornemens is op een punt aan te komen waar dat niet meer het geval is. Mogelijk verschijnen de first-party titels dan dus niet meer op de Xbox One. Heel gek is dit allemaal niet, omdat Microsoft in feite nu al hetzelfde doet met zijn games, die speelbaar zijn op zowel een Xbox One als een pc met Windows 10. Maar toch is het een fijne bevestiging. Heb je dus onlangs nog een One gekocht, dan kun je voorlopig de first-party games blijven spelen.

Eerder had Microsoft al laten weten dat bijvoorbeeld Halo Infinite, het nieuwste deel in de populaire schietfranchise, op zowel een Xbox One als de Xbox Series X speelbaar zal zijn; maar nu is dus duidelijk dat dit geldt voor elk spel uit de stallen van het Amerikaanse bedrijf.

Het goede nieuws is dus dat je veel langer kunt genieten van bestaande games, maar het slechte nieuws hier is, is dat je weinig redenen hebt om meteen te upgraden wanneer het apparaat daar is. Xbox-fans en mensen die altijd de nieuwste hardware onder hun televisie willen hebben staan hebben weinig redenen nodig, maar minder goed ingelichte mensen zullen zich waarschijnlijk hardop afvragen waarom ze een Series X moeten aanschaffen als ze een specifiek spel ook op de One kunnen (blijven) spelen.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.