Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wishlist 2020: Vijf films om in het eerste kwartaal naar uit te kijken

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2020, 9:34 CategorieFilmtips

Film-expert Tom kijkt in dit artikel vooruit naar 2020 en zet de films om naar uit te kijken voor het eerste kwartaal voor je onder elkaar. Zo kunnen we onder meer Bombshell en Mulan op het witte doek verwachten.

1917 (9 januari)

De grootste ‘actiescène’ in zijn regiedebuut was een door de wind gedragen plastic zakje, maar met de ervaring van Jarhead en twee James Bond-films op zak is Sam Mendes klaar voor zijn grootste uitdaging tot nu toe: een oorlogsfilm over twee soldaten die tijdens WOI een extreem belangrijke boodschap af moeten leveren in vijandelijk gebied, geëdit als één onafgebroken shot. Roger Deakins (die in 2018 zijn welverdiende Oscar ontving voor Blade Runner 2049) is weer de cinematograaf van dienst. Het is een speciaal project voor de Britse regisseur: hij schreef voor de eerste keer zelf het scenario, geïnspireerd door de verhalen die hij vroeger te horen kreeg van zijn grootvader, die zelf had meegevochten in de oorlog.

Bombshell (16 januari)

De laatste jaren maken steeds meer regisseurs die vooral bekend staan om hun komische films de overstap naar drama. Todd Phillips (The Hangover) deed het met Joker, Adam McKay (The Other Guys) met The Big Short en Jay Roach (Austin Powers) doet het volgend jaar na Trumbo voor een tweede keer met Bombshell. Het waargebeurde drama, afkomstig van de scenarist van The Big Short, heeft een cast om u tegen te zeggen: Nicole Kidman, Charlize Theron en Margot Robbie spelen drie vrouwen die genoeg hebben van het wangedrag van Roger Ailes, de oprichter van Fox News. Ailes werd onlangs op televisie gespeeld door Russell Crowe, maar hier zien we een flink opgemaakte John Lithgow.

Bad Boys For Life (23 januari)

Will Smith liet de tweede Independence Day aan zich voorbijgaan, maar keert in 2020 wel terug voor een derde Bad Boys-film. De voormalige Fresh Prince wordt daarin herenigd met Martin Lawrence, wiens acteercarrière de laatste jaren op een laag pitje stond. De ‘boys’ zijn nu mannen, maar verder is er niet veel veranderd: de kogels en oneliners vliegen als vanouds in het rond. Bij het aanzien van de snelle auto’s, de slow-motion shots en het in neon verlichte Miami zou je ook denken dat Michael Bay wederom op de regiestoel zat, maar dit deel werd geregisseerd door het Belgische duo Adil El Arbi en Bilall Fallah, die met hun bejubelde film Black indruk wisten te maken op producent Jerry Bruckheimer.

Birds of Prey (6 februari)

Harley Quinn is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste personages uit de DC Comics, hoewel de (ex)vriendin van de Joker begin jaren negentig juist bedacht werd voor de animatieserie rond Batman. En hoewel Suicide Squad niet erg goed werd ontvangen, waren veel kijkers gecharmeerd van de manier waarop Margot Robbie het personage neerzette op het witte doek. Robbie mag nu op herhaling in Birds of Prey, waarin Harley Quinn een jonge vrouw probeert te beschermen tegen Black Mask (Ewan McGregor). Ze krijgt daarbij hulp van een aantal andere femmes fatales, onder wie Huntress (Mary Elizabeth Winstead, eerder met McGregor te zien in het derde seizoen van de serie Fargo).

Mulan (26 maart)

Live-action-remakes van klassieke animatiefilms van Disney hebben we de afgelopen jaren genoeg voorbij zien komen, en vaak volgden ze slaafs de blauwdruk van het origineel. Mulan beloof echter iets volledig nieuws te doen, met in deze incarnatie naar verluidt geen muzikale nummers en draken met de stem van Eddie Murphy. In plaats daarvan beloven de makers een heuse in de buitenlucht geschoten oorlogsfilm, waarbij ze zich voor probeerden te stellen hoe Akira Kurosawa en David Lean dit soort materiaal benaderd zouden hebben. De insteek bleef wel hetzelfde, een vrouw vermomt zich als man om mee te kunnen vechten, terwijl in de cast ook nog Aziatische vechtersbazen als Jet Li en Donnie Yen aanwezig zijn.

  • Delen:

Reacties

  1. Maarten
    06 januari, 2020 om 8:22

    De laatste films van Will Smith zijn nou niet bepaald succesvol te noemen. Ook Bad Boys voelt meer als een oude koe uit de sloot halen.
    Ik kan het wel waarderen maar de kwaliteit van de films is niet geweldig.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.